Γ.Γεωργαντάς: Απλούστευση και ανασχεδιασμός διαδικασιών στο Δημόσιο

Απλούστευση και ανασχεδιασμό διαδικασιών στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο Γιώργος Γεωργαντάς υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Αυτό που επιχειρείται σε αυτό το υπουργείο αφορά δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι αυτό το οποίο έχει να κάνει με δική μου αρμοδιότητα και είναι η απλούστευση ανασχεδιασμός όλων των διαδικασιών του δημοσίου» αναφέρει ο κ. Γεωργαντάς σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84«.

Ως αρμόδιος υφυπουργός σε θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές διαδικασίες οι οποίες αλληλοκαλύπτονται: «Απαιτούν έγγραφα ή απαιτούν πιστοποιητικά που δεν χρειάζονται γιατί το περιεχόμενο τους μπορεί να προκύπτει από κάπου αλλού ή γιατί τα δεδομένα αυτά υπάρχουν ήδη στο ελληνικό δημόσιο οπότε θα ξεκινήσουμε προσπαθώντας να μικρύνουμε τον όγκο των απαιτούμενων διαδικασιών και εγγράφων των συναλλαγών του πολίτη με το κράτος είτε είναι ο απλός οικογενειάρχης είτε είναι ο επαγγελματίας είτε ο επιχειρηματίας»

Ο κ.Γεωργαντάς ανέφερε επίσης, ότι θα δημιουργηθεί και μία ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία όλα τα δεδομένα των Ελλήνων στις συναλλαγές με το κράτος για να μπορούν να αντλούνται από κει.

«Είναι πολύ μεγάλο το στοίχημα αλλά είναι αναγκαίο να συμβεί γιατί θα κερδίσουμε χρόνο, θα κερδίσουμε χρήματα, θα κερδίσουμε συνθήκες διαφάνειας. Είναι κάτι που ο πολίτης θα αρχίσει να το βλέπει άμεσα».

Διαβάστε επίσης