Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα έσοδα της Μπαρτσελόνα

Ιλιγγιώδη ποσά οδηγούν το σύλλογο σε πορεία οικονομικής ανάκαμψης

Σε πορεία οικονομικής ανάκαμψης βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, τα εμπορικά έσοδά του για τη σεζόν 2022-23 (αφορούν τα έσοδα από τα εισιτήρια, από τις δραστηριότητες γύρω από το «Καμπ Νου» τις χορηγίες και την πώληση προϊόντων του Barca Stores) είναι τόσο υψηλά που αποτελούν ρεκόρ ολόκληρης της ιστορίας του!

Μέσω της ανακοίνωσής της, η Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε ότι οι εγκαταστάσεις του συλλόγου έκλεισαν το οικονομικό έτος 2022-23 με συνολικά έσοδα ύψους 154,8 εκατ. ευρώ, ποσό κατά 18% μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και 4% μεγαλύτερο από εκείνο της (προ Covid) σεζόν 2018-19.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων της ήταν 97,6 εκατ. ευρώ, σε μια σεζόν στην οποία πουλήθηκαν περισσότερο από 1 εκατ. εισιτήρια (1,021,001 για την ακρίβεια) για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου!

Επιπλέον, έσοδα ρεκόρ μπήκαν στα ταμεία της Μπαρτσελόνα τόσο από τα εισιτήρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου (2,7 εκατ.), όσο και από αυτά της ομάδας μπάσκετ (4,5 εκατ.), ενώ οι νέες χορηγικές συνεργασίες έφεραν έσοδα ύψους 97,6 εκατ. ευρώ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα