Έστησε δουλειές με εγκληματίες αξιωματικός της ΓΑΔΑ

Επίορκος αστυνομικός της ΓΑΔΑ είχε στήσει δουλειές με εγκληματίες, δίνοντάς τους τον ασύρματό του, προκειμένου αυτοί να ενημερώνονται για τις κινήσεις των συναδέλφων του. Η επιχείρηση που έστησε όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς τον πήραν χαμπάρι.

Ο αξιωματικός είχε δώσει σε κακοποιό τον ασύρματό του και αυτός υπέκλεπτε τις συνομιλίες τους, ενημερώνοντας όχι μία εγκληματική οργάνωση, αλλά τουλάχιστον  τρεις ανάλογα με τη ζήτηση.

Η έρευνα ξεκίνησε από μία πληροφορία που είχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου ότι κακοποιός με έδρα τη δυτική Αττική άκουγε μέσω ασυρμάτου τις διαβιβάσεις των αστυνομικών που έκαναν περιπολίες ή που προσέρχονταν σε ένα συμβάν και αναλάμβανε δράση.

Η αμοιβή του κυμαινόταν από 50 έως 100 ευρώ την ημέρα για να ενημερώνει τους συνεργάτες του όταν άκουγε στις συχνότητες σήματα για κλοπές και διαρρήξεις. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το ενοίκιο ήταν 5.000 το μήνα ή 60.000 το χρόνο.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του στο Ζεφύρι και του πέρασαν χειροπέδες.

Στην κατοχή του βρέθηκε ασύρματος που ήταν χρεωμένος σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ και ήταν συντονισμένος στη συχνότητα της Άμεσης Δράσης. Ο αξιωματικός συνεργάτης του, δεν είχε δηλώσει την απώλεια του ασυρμάτου του κάτι που έκανε όταν πληροφορήθηκε τη σύλληψη του 36χρονου κακοποιού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα