«Εθνική αυτοκτονία η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου»

Kατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιπίσκοπο Ιερώνυμο την οποία χαρακτήρισε «εθνική αυτοκτονία». Και όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη συνεδρίαση της ιεραρχίας που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Νοεμβρίου.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Άνθιμος χαρακτήρισε διχαστική τη συμφωνία και εκτίμησε πως δεν θα εγκριθεί στην Ιερά Σύνοδο.

«Βεβαίως είναι διχαστική η συμφωνία… Αν δεν ήταν μεγάλο το ποσοστό των Ορθοδόξων θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά τώρα μιλάμε για ελληνοχριστιανικό πολιτισμό» σημείωσε.

Όπως είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, «ο μακαριότατος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού, αλλά αυτό την επομένη δημιούργησε εντύπωση, ανησυχία… Δεν μπορεί να περάσει αυτή η συμφωνία, τέτοια ενέργεια είναι εθνική αυτοκτονία».

Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη Ιερώνυμου – Τσίπρα παρατήρησε ότι ήταν «λάθος να δώσουν την εντύπωση ότι εμείς συμφωνούμε και θα γίνει να χωριστεί η εκκλησία από το κράτος».

«Την προσεχή Παρασκευή στην έκτατη σύγκληση της Ιεραρχίας θα δούμε τις απόψεις της Ιεραρχίας, είμαι βέβαιος ότι στη μεγάλη της η πλειοψηφία είναι υπέρ της ενότητας του κράτους και της εκκλησίας μας για να σταθούμε σε αυτόν τον τόπο που επιβουλεύονται πάρα πολλοί» τόνισε ο κ. Άνθιμος.

Αυτή τη στιγμή και όπως τόσους αιώνες πριν, συνέχισε, υποχρέωση μας είναι η ελληνορθόδοξη ενότητα. Όλοι μαζί για το καλό της πατρίδας και για καλή συναλλαγή με τους γείτονες μας παρά να δημιουργούμε διχασμούς μέσα στην ιδία μας την πατρίδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα