Έχουν κι αυτοί τα προβλήματά τους…

Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική υγεία και η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων είναι σημαντική για την αποτελεσματικότερη θεραπεία. Πολλά διάσημα πρόσωπα αντιμετωπίζουν ήπιας ή σοβαρότερης μορφής ψυχικές νόσους και μάλιστα δε διστάζουν να το δηλώσουν ανοιχτά.

Η γοητευτική ηθοποιός Κάθριν Ζέτα Τζόουνς έχει διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή τύπου ΙΙ, στην οποία δεν εκδηλώνονται ισχυρές κρίσεις μανίας. H Γκουίνεθ Πάλτροου διαγνώσθηκε με κατάθλιψη έπειτα από το θάνατο του πατέρα της. Τα άτομα που εκδηλώνουν μετατραυματικό στρες λόγω απώλειας αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης. Η Μπρουκ Σιλντς αντιμετώπισε επιλόχεια κατάθλιψη έπειτα από τη γέννηση της πρώτης κόρης της. Μοιράστηκε μάλιστα την εμπειρία της με τον κόσμο στο σχετικό βιβλίο που έγραψε.
Ο διάσημος αστέρας του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, όπως και ο Γούντι Άλλεν και ο Χάρισον Φορντ. H Ντρου Μπάριμορ πάσχει από κλειστοφοβία, μια συνήθη αγχώδη διαταραχή. Η διαταραχή μπορεί να οφείλεται σε τραυματική εμπειρία κατά την παιδική ηλικία.

Διαβάστε επίσης