Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενόψει του χειμώνα

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη αυξημένης ετοιμότητας και πλήρους εγρήγορσης

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, με όλους τους συναρμόδιους φορείς, για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες- συζητήθηκαν, ακόμη, θέματα καλύτερης προετοιμασίας όλων των φορέων και αποτελεσματικού συντονισμού τους για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από έντονα καιρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη αυξημένης ετοιμότητας και πλήρους εγρήγορσης, ενώ υπογράμμισε την καίρια σημασία του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων, για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών ενόψει χειμερινής περιόδου.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, μετείχαν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο υπαρχηγός ΠΣ, αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συμμετείχαν, επίσης, ο υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριος Γκαρίλας, εκπρόσωποι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Έλαβαν επίσης μέρος εκπρόσωποι από τις παραχωρησιούχες εταιρείες διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου (Αττικές Διαδρομές, Εγνατία Οδός, Ολυμπία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), οι οποίοι ενημέρωσαν για την ετοιμότητά τους, καθώς και για τα προληπτικά μέτρα τα οποία έχουν δρομολογήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα