Εύβοια: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Οι μηχανικοί δεν διαπίστωσαν σοβαρές ζημιές στα σχολικά κτίρια - οι έλεγχοι συνεχίζονται σε σπίτια και επιχειρήσεις χωριών

Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας, στην Εύβοια, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των μηχανικών, που διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό στα κτίρια των σχολείων που είχαν δηλωθεί για έλεγχο.

Τα κλιμάκια προχώρησαν και σε ελέγχους στα υπόλοιπα σχολικά κτίρια της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι αυτοψίες των μηχανικών συνεχίζονται σε σπίτια και επιχειρήσεις των χωριών, σύμφωνα με τα αιτήματα των κατοίκων που έχουν κατατεθεί.

Φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία

Αυτό προσπάθησε να εξηγήσει και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε στο MEGA, για τη μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή της Εύβοιας.

«Όσο οδεύουμε στο να συμπληρώσουμε 24ωρο, η μετασεισμική ακολουθία πηγαίνει πολύ καλά. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρκετούς μετασεισμούς με ικανοποιητικά μεγέθη. Το μεγαλύτερο μέγεθος έφτασε τα 3,8 Ρίχτερ», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Αυτό μας ενισχύει την άποψη ότι πρόκειται μάλλον για τον κύριο σεισμό, κρατώντας όμως την επιφύλαξη. Δεν θα ήταν όμως έκπληξη, οι μετασεισμοί που θα γίνουν να ξεπεράσουν το 3,8, μπορεί να πάμε στο 4 ή στο 4,5. Θα είναι μία φυσιολογική εξέλιξη», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα