Φάουτσι: «Ακυρώστε τα πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς»

Εξαπλώνεται καθημερινά η Όμικρον και οι επιστήμονες όχι μόνο είναι προβληματισμένοι αλλά και σε πολλές περιπτώσεις τρομάζουν με τη διασπορά της

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι ήταν σαφής για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον: «Θα συνιστούσα να μείνετε μακριά από τα πάρτι φέτος» είπε μιλώντας στο CNN, και κάλεσε τους Αμερικανούς να ακυρώσουν ό,τι έχουν κανονίσει για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Άντονι Φάουτσι είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του: «Έχω πει στους πολίτες με συνέπεια ότι εάν είστε εμβολιασμένοι και με την ενισχυτική δόση και έχετε μία οικογενειακή συγκέντρωση στο σπίτι, με οικογένεια και συγγενείς είναι εντάξει».

“Όχι” στα πάρτι της Πρωτοχρονιάς

Και πρόσθεσε: «Αλλά όταν μιλάτε για πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχουμε 30, 40, 50 άτομα να γιορτάζουν. Δεν γνωρίζετε σε τι στάτους εμβολιασμού βρίσκονται. Θα συνιστούσα να μείνετε μακριά από αυτό φέτος».

Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, που η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει να επικρατεί, κρατικοί αξιωματούχοι προτρέπουν τους Αμερικανούς ακόμη και να αποφύγουν όσα μέλη της οικογένειάς τους δεν είναι εμβολιασμένα.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα