Φοιτητικές εκλογές χωρίς παρατάξεις και με ενιαίο ψηφοδέλτιο

Δια στόματος Κεραμέως η κυβερνητική πρόθεση αποκομματικοποίησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Την αλλαγή του μοντέλου διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών στα Πανεπιστήμια προετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τη θέσπιση ενός ενιαίου ακομμάτιστου ψηφοδελτίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm η υπουργός προέκρινε την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, ως λύση για τη βελτίωση της εικόνας των πανεπιστημίων της χώρας. «Είχαμε συζητήσει και προεκλογικά και είχαμε μιλήσει για την ανάγκη να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, να το πούμε πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι κατεβαίνει ο Γιάννης, η Μαρία, ο Κώστας κ.ο.κ. ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων» είπε χαρακτριστικ΄ά η Ν. Κεραμέως και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι μια σημαντική βελτίωση στο Πανεπιστήμιο και ότι ακριβώς είχαμε πει προεκλογικά σε αυτό προχωρούμε και στην υλοποίηση μετεκλογικά. Αυτό δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, στο επόμενο νομοσχέδιο θα είναι θέματα που αφορούν στο σχολείο περισσότερο και ήδη από τον Σεπτέμβριο θα δούμε ένα νέο αναβαθμισμένο σχολείο σε πάρα πολλούς τομείς».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα