Φόρουμ των Δελφών – Κασσελάκης: Θα κλείσουμε τη διαφορά με την ΝΔ τους επόμενους μήνες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η ευθύνη του είναι να μπει μπροστά μια νέα κυβερνητική ομάδα και ένα πρόγραμμα

«Έχουμε ανανεώσει το κόμμα μας. Είμαστε ένα μεγάλο κίνημα που είναι ορατό» ανέφερε από το 9ο Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας βέβαιος πως «θα κλείσουμε αυτή τη διαφορά (με την ΝΔ) τους επόμενους μήνες και θα εκπλήξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη στις επόμενες εκλογές».

Συμφωνώντας πως στη χώρα υπάρχει οικονομική σταθερότητα, «αν δούμε τη σύγκλιση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «είμαστε οι τελευταίοι σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις». Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί κατά 10%. «Αυτό δεν είναι μια εξωστρεφής οικονομία. Πρέπει να γίνει πολύ δουλειά», τόνισε.

 

Ως προς το μοντέλο που οραματίζεται για την ελληνική κοινωνία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε πως προεξάρχουσα θέση σε αυτό θα έχουν το κράτος δικαίου και η ρύθμιση των ανοιχτών αγορών, λέγοντας για την κυβέρνηση πως «στη ρύθμιση των ανοιχτών αγορών ακόμη και στον τομέα της ενέργειας εν έχουν κάνει τίποτα».

«Η πρώτη τραπεζική κατάρρευση στο δυτικό κόσμο ήταν σε αυτή τη χώρα» υπενθύμισε ακόμη ο κ. Κασσελάκης και διερωτήθηκε «αν η οικονομία είναι σε ανάπτυξη γιατί αποεπένδυσαν από τον τραπεζικό τομέα», μιλώντας για την κυβέρνηση.

Ως προς το ιδεολογικό στίγμα του κόμματός του, «νομίζω ότι εδώ είναι θέμα ετικέτας», εξήγησε, συμπληρώνοντας ότι «οι άνθρωποι το πρωί όταν ξυπνάνε και σκέφτονται πως θα πληρώσουν τους λογαριασμούς δεν το σκέφτονται αυτό». «Αν αυτή η χώρα ήταν μια θετική οικονομία, δεν θα είχαμε τις πιο ακριβές κατοικίες στην Ευρώπη» συνέχισε, παρατηρώντας πως «χρειαζόμαστε ριζικές λύσεις για λύσουμε μεγάλα προβλήματα». Θα ήμασταν κεντροαριστεροί όμως αυτό δεν αρκεί, όπως δήλωσε, προσθέτοντας, ωστόσο, πως «εμείς καλύπτουμε αυτό το κενό».

«Είναι η στιγμή να δούμε ότι έχουμε ένα αριστερό, παρεμβατικό, επιθετικό κόμμα που χρειάζεται η χώρα»

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «σε ό,τι αφορά στη λεγόμενη κωλοτούμπα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη για να μπορέσει να διαπραγματευθεί τη λιτότητα που έβαλε η Γερμανία στη χώρα» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, ενώ πρόσθεσε πως οι πολίτες «έδωσαν στον Αλέξη την εντολή για να διαπραγματευθεί και το προσπάθησε και έφερε αλλαγές». Μάλιστα, μνημόνευσε όχι μόνο το μαξιλάρι ασφαλείας, αλλά «κατάφερε να έχει τα καλύτερα μέτρα στήριξης στην ιστορία πολλών κρατών της δυτικής Ευρώπης και για αυτό η Ελλάδα μπόρεσε να αντιμετωπίσει την πανδημία και πολλές, άλλες κρίσεις».

«Είναι η στιγμή να δούμε ότι έχουμε ένα αριστερό, παρεμβατικό, επιθετικό κόμμα που χρειάζεται η χώρα» περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνέχισε, λέγοντας πως «σε ό,τι αφορά στους ξένους επενδυτές, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι συνομιλώ και επικοινωνώ μαζί τους καλύτερα από τους ανταγωνιστές μου», σημείωσε.

Σε τι συμφωνεί με τον Τραμπ

Όπως δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, «είμαι ο μόνος πολιτικός στην Ελλάδα που έχει καταφέρει αυτά τα αποτελέσματα στο δυτικό τομέα», ενώ ερωτώμενος για τον Ντόναλντ Τραμπ απάντησε πως αυτό στο οποίο «συμφωνούμε είναι η πολιτική απέναντι στην Κίνα και στις στρεβλώσεις που προκαλεί στο εμπόριο». «Αλλά σε αντίθεση με τον Τραμπ δεν παραβλέπω τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ξεκαθάρισε, για να προσθέσει πως «ο Τραμπ είναι πολύ επιλεκτικός σε αυτά που προτάσσει και συμφωνεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ακόμη πως «η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Ουκρανία» και ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου «η Ελλάδα έχει ένα ρόλο να διαδραματίσει», αλλά πως εναπόκειται σε άλλες χώρες να παρέχουν την στρατιωτική βοήθεια που χρειάζεται. «Χρειαζόμαστε μια διατλαντική ανεξαρτησία» αποφάνθηκε για το ΝΑΤΟ, σημειώνοντας πως «πρέπει να είναι μια αμυντική συμμαχία όπως είναι και εμείς πρέπει να εστιάσουμε κυρίως στην ανεξαρτησία της αμυντικής ικανότητας της Ευρώπης», ενώ ερωτηθείς για τον ορίζοντα παραμονής του στην ελληνική πολιτική σκηνή, «ναι, είμαι στην ελληνική πολιτική για μακροπρόθεσμο ορίζοντα, πέρα από τις επόμενες εκλογές», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα