Φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη – 4 προσαγωγές υπόπτων

«Οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα», λέει ο υπουργός Προστασίας

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς  δήλωσε πως η φωτιά στη Σταμάτα  είναι σε ύφεση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 11:39 νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με αποτέλεσμα οι φλόγες να κινηθούν άμεσα ανάμεσα σε οικισμούς και κατοικίες. Μέσω του 112 οι κάτοικοι έλαβαν 2 SMS για οδηγίες για ασφάλεια.
Η επέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων ήταν άμεση. 310 πυροσβέστες, 12 ελικόπτερα, 9 αεροσκάφη και εθελοντών. Δυνάμεις περιφέρειας Αττικής, Δήμων Αττικής, Αστυνομίας. Σε ύφεση η κατάσταση. Ασφαλές το μέτωπο προς Πεντέλη. Τις δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων».

Σε σχετική ενημέρωση προέβη  από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λέγοντας: «Οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα».

«Γενναία μάχη με τις φωτιές μέσα στις γειτονιές και στους δρόμους, έσωσαν ζωές» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας χαρακτηρίζοντας την πυρκαγιά δύσκολη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα