Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες

Σώθηκε το χωριό Μακρυμάλλη που είχε απειληθεί. Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα. Τέσσερα ακόμα επικίνδυνα μέτωπα. Οικολογική καταστροφή καθώς κάηκαν τουλάχιστον 28.000 στρέμματα

Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην μεγάλη φωτιά της Εύβοιας, που προξένησε τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς είναι αντιμέτωποι με αναζωπυρώσεις. Κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, στο οποίο υπήρξε αναζωπύρωση είναι στο χωριό Μακρυμάλλη. Ωστόσο αεροσκάφη και ελικόπτερα έχουν πραγματοποιήσει ρίψεις νερού ώστε να περιοριστεί η έκταση της φωτιάς.

Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς και να μην επεκταθεί στο χωριό, που εκκενώθηκε χθες από τους κατοίκους

Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας: «Η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμα» 

«Η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμα. Παραμένουμε όλοι στις θέσεις μας μέχρι να σταματήσει να καίει και το τελευταίο αποκαΐδι» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.

Ο ίδιος σημειώνει πως «η Πυροσβεστική προσπαθεί να αντικαταστήσει το προσωπικό που έχει συμπληρώσει πάνω από 36 ώρες στο μέτωπο της φωτιάς, αλλά διατηρεί την ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε συμβαίνει, κυρίως να περιχαρακωθεί η φωτιά στα εξωτερικά της σημεία για να μην κινδυνεύουν οικισμοί από πιθανή επέκταση».

Τέσσερα τα επικίνδυνα μέτωπα στη φωτιά στην Εύβοια

Τα μέτωπα εστιάζονται αυτή την ώρα σε δύσβατα σημεία δυο χιλιόμετρα από το χωριό Σταυρός. καίγοντας συμπαγές δάσος. Το χωριό έχει εκκενωθεί, ωστόσο υπάρχουν χαράδρες με πολλές εστίες μεταξύ των χωριών Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη, καθώς και Πλατανιά.

Τουλάχιστον 25.000 στρέμματα καμένα

Οι εικόνες από το καμένο παρθένο πευκοδάσος, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και σπουδαιότητας, «μαυρίζουν» την ψυχή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τοπικών φορέων, εκτιμάται ότι κάηκαν 28.000 στρέμματα.

Βίντεο που δείχνουν την καταστροφή στην Εύβοια

Στο οδοιπορικό στα βίντεο που ανέβασε το «Adventure Evia» στο Facebook καταδεικνύονται οι εικόνες της μεγάλης καταστροφής.

Δεν υπάρχει κάτι να έχει μείνει όρθιο εδώ… 😢🔥🌲

Gepostet von Adventure Evia am Dienstag, 13. August 2019

Δεξιά και αριστερά από το δρόμο υπάρχουν καμένα, παντού στάχτη, δέντρα καπνίζουν, ενώ παντού μυρίζει η οσμή από τα αποκαΐδια.

Η διαδρομή από Λιμνίωνα προς κοντοδεσπότη… 😢🤬🔥

Gepostet von Adventure Evia am Mittwoch, 14. August 2019

Οπτικό υλικό από τη δασική πυρκαγιά έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική , με πλάνα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Σώματος.

Διαβάστε επίσης