Γ.Δρόσος: Ας πρόσεχε τις παρέες του, πολιτικές και όχι μόνο…

Η απάντηση της «Α» στο εξώδικο του δικηγόρου και καθηγητή νομικής

Λάβαμε την εξώδικο όχληση, διαμαρτυρία και πρόσκληση του κ. Ιωάννη Δρόσου, την οποία ως έχουμε υποχρέωση για λόγους δεοντολογίας δημοσιεύουμε αυτούσια.

Μία και μόνο ανάγνωση του περιεχομένου του εν λόγω δικογράφου είναι αρκετή για να σχηματίσει γνώμη ο αναγνώστης για το τι θεωρεί συκοφαντικό ο κ. Δρόσος, ο οποίος εκλαμβάνει στην κατηγορία αυτή πληροφορίες, αναλύσεις και κρίσεις, που βεβαίως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως συκοφαντικές.

Πριν εξετάσουμε με λεπτομέρεια τις επίμαχες παραγράφους, επιβάλλεται να σκιαγραφήσουμε τη σχέση του κ. Δρόσου με τον υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη.

Ο κ. Γεραπετρίτης έλαβε τον τίτλο του καθηγητή μετά από εισήγηση του κ. Δρόσου. Μεταξύ τους υπάρχουν ισχυροί δεσμοί φιλίας αλλά και επαγγελματικοί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι επί προεδρίας του κ. Δρόσου στην Προσωρινή Διοίκηση της ΕΠΟ (ΠΔΕ) τον Ιανουάριο του 2017, ο κ. Γεραπετρίτης εκπροσώπησε την ΕΠΟ στην προσφυγή του Αθηναϊκού Σωματείου Α.Σ. Ηρακλείου Αθηνών κατά της απόφασης του τότε υφυπουργού Πολιτισμού Σταύρου Κοντονή, διά της οποίας η ΠΔΕ ελάμβανε νομιμοποίηση. Το συμφωνηθέν ποσόν της συνεργασίας αυτής ανήρχετο σε 10.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, χωρίς να διευκρινίζεται εάν αφορά μόνο την εκπροσώπηση σε διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων και έκδοση προσωρινής διαταγής, ή και περαιτέρω δικαστική εκπροσώπηση, όπως παρουσία του κατά τη συζήτηση της κυρίας αγωγής και ενδεχόμενη παρουσία του σε διαδικασία έφεσης.

Πριν από την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής, ο κ. Δρόσος ως πρόεδρος της ΠΔΕ διέγραψε το σωματείο, οι εκπρόσωποι του οποίου έντρομοι αφήρεσαν την εκπροσώπηση από το μέλος και δικηγόρο τους Ανδρέα Μαλάτο, με αποτέλεσμα η προσφυγή να ματαιωθεί λόγω μη νομιμοποίησης.

Και όμως, για δικαστική διαδικασία έκδοσης προσωρινής διαταγής, η οποία ουδέποτε συζητήθηκε, ο κ. Γεραπετρίτης έλαβε το ποσόν των 4.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ!!!

Προφανώς ο κ. Δρόσος, ως αριστερός, προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, και πιο πριν στο ΠΑΣΟΚ, επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου, είχε ασπαστεί τη ρήση του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν».

Ως ομιλών τη ρωσική γλώσσα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Α», είχε ως πρόεδρος της ΠΔΕ συχνή επαφή με τον ιδιοκτήτη –μικρομέτοχο, κατά δήλωσή του– του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Άλλωστε, ως πρόεδρος της ΠΔΕ, άρα και ως διοργανωτής, επέτρεψε να γίνει ο τελικός Κυπέλλου στον Βόλο –όπου μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα–, με τον κ. Δρόσο να δηλώνει μετά το πέρας του αγώνα ότι «διεξήχθη ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών»!!!

Ας επανέλθουμε όμως στο σήμερα.

Όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) εξέδωσε στις 24/1 την απόφασή της –πόρισμα, κατά τον κ. Γεραπετρίτη– δυσμενή για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, λόγω του στενού δεσμού του κ. Δρόσου με τους κ.κ. Γ. Γεραπετρίτη και Ιβάν Σαββίδη, η «Α» είχε την πληροφόρηση ότι το δυσμενές κλίμα στις τάξεις του ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε διογκωμένο στον κ. Γεραπετρίτη, με αποτέλεσμα ο υπουργός Επικρατείας, σε λιγότερο από 18 ώρες –για την ακρίβεια, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας– να φέρει προς ψήφιση τροπολογία-πρόκληση μεσούσης της ποδοσφαιρικής σεζόν, όταν οι επιπτώσεις για ενδεχόμενες παραβάσεις των δύο προαναφερομένων ΠΑΕ, μέχρι σήμερα, περίπου ένα μήνα μετά, δεν έχουν επέλθει.

Τα αναγραφόμενα στην εξώδικη όχληση του κ. Δρόσου περί «εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων τρίτων (εν προκειμένω του κ. Ι. Σαββίδη)» ουδέποτε ανεγράφησαν στα κείμενα της έντυπης και ηλεκτρονικής μας έκδοσης και ανήκουν στη σφαίρα φαντασίας του κ. Δρόσου. Άλλωστε, και η πληροφόρηση του κ. Γεραπετρίτη από έναν φίλο του –τον κ. Δρόσο– δεν αποτελεί συκοφαντικό γεγονός, και εφόσον ο κ. Δρόσος το αρνείται, δημοσιοποιούμε τη θέλησή του.

Τώρα, το γεγονός ότι την επόμενη ημέρα ζητούσε να πληροφορηθεί από τους αρμοδίους της ΕΠΟ, αν με την ψηφισθείσα τροπολογία υπάρχει παρέμβαση του κράτους στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, προφανώς οφείλεται στην περιγραφείσα ισχυρή σχέση φιλίας με τον κ. Γεραπετρίτη, την οποία θέλησε να προστατεύσει από ένα ατόπημα που ενδεχομένως να επέφερε το θρυλούμενο Grexit.

Τα αναφερόμενα περί «διχόνοιας» και «διχασμό σε Βόρειους και Νότιους» και «έντασης», που αναφέρει ο κ. Δρόσος στην εξώδικο όχλησή του, ότι καταλογίζουμε στον ίδιο τη μεταφορά και διόγκωσή τους, για τον κ. Γεραπετρίτη, ήταν αποτέλεσμα ενός λογικού συνειρμού, αφού πριν ακόμη περάσει ένα ημίωρο από την έκδοση της απόφασης της ΕΕΑ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποχρεώθηκε να αναρτήσει twit του κ. Γεραπετρίτη, και στο γήπεδο του ΠΑΟΚ εμφανίζεται πανό 50 μέτρων, του οποίου η κατασκευή απαιτεί χρόνο τουλάχιστον 2-3 ημερών!!! Άρα, προϋπήρχε μια σειρά ενεργειών εκ μέρους του ΠΑΟΚ, αν η απόφαση της ΕΕΑ ήταν αρνητική για την ΠΑΕ.

Αν ο κ. Δρόσος αρνείται ότι είχε συμμετοχή στη δημιουργία αυτού του κλίματος, δημοσιεύουμε την άρνησή του, έχοντας πάντα την απορία ποιος άλλος θα μπορούσε να συνδέσει την πλευρά του ΠΑΟΚ με την πλευρά της κυβέρνησης. Άλλωστε, οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται…

Όσον αφορά το αναγραφέν από την εφημερίδα μας συμπέρασμα ότι ο κ. Δρόσος επιμελήθηκε τη σύνταξη της επίμαχης τροπολογίας, του κ. Γεραπετρίτη, ήταν ένας λογικός συνειρμός, αφού πέραν της στενής φιλικής και επαγγελματικής σχέσης, υπήρχε  και η αγωνία του κ. Γεραπετρίτη, που εκφράστηκε μέσω των ενεργειών  του κ. Δρόσου, μήπως η ψηφισθείσα τροπολογία αποτελούσε παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Η αναφορά μας στη συμμετοχή του κ. Δρόσου στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες που απέρριψε το ΣτΕ, ως εκπροσώπου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, είχε την υποδομή της στη δημόσια στήριξη του κ. Δρόσου, ο οποίος υπεραμύνθηκε του σχετικού νομοσχεδίου σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων, που πραγματοποιήθηκε στον ΔΣΑ τον Οκτώβριο του 2016, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Γεραπετρίτη, αναφέροντας ότι «για 246 εκατομμύρια λόγους θεωρώ ότι πρόκειται για σωστό και άρτιο νομοσχέδιο».

Στο σημείο αυτό αναρωτιόμαστε τι το συκοφαντικό υπάρχει στην αναφορά μας αυτή.

Το γεγονός της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣτΕ δεν αμφισβητείται και δεν αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η συκοφαντία εις βάρος του κ. Δρόσου.

Αναφερόμενος στην αναγραφή της «Α», ότι ήταν «ο ικανότατος αρχιτέκτονας των off shore του Άκη Τσοχατζόπουλου», δεν κατανοούμε το δυσφημιστικό στοιχείο της αναφοράς μας.

Ο κ. Δρόσος, κουμπάρος του κ. Τσοχατζόπουλου, υπήρξε επιλογή του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά το χρονικό διάστημα 1997-2001, στον τομέα Βιομηχανίας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και διευθυντής του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του ίδιου υπουργείου.

Ουσιαστικά στο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής εκείνης, ο κ. Δρόσος ήταν το Νο2 του ΥΠΕΘΑ, μετά τον κ. Άκη

Αν βοήθησε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως νομικός και συγγενής του να ιδρύσει off shore εταιρείες, δεν σημαίνει ότι διέπραξε κάποιο ποινικό αδίκημα, ώστε να μας κατηγορεί για συκοφαντία. Το γεγονός ότι στην εξώδικη όχλησή του κάνει λόγο για «γενικότερη οικονομική σχέση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο» ουδέποτε ανεγράφη στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση, και αποτελεί συμπέρασμα του κ. Δρόσου για να στοιχειοθετήσει ευθύνες εις βάρος μας.

Το να συνδράμει τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε δημιουργία off shore εταιρειών δεν είναι αδίκημα. Αδίκημα θα ήταν αν υπήρξε συμμετοχή του νομικού που επιμελήθηκε τη δημιουργία των εταιρειών αυτών και στο περιεχόμενο, δηλαδή στο ταμείο των εταιρειών αυτών…

Τελειώνοντας θα αναφερθούμε στην κατηγορία(;) ότι τον συκοφαντήσαμε γράφοντας ότι ήθελε να δώσει 30 εκατ. στον ΠΑΟΚ.

Εδώ γελάει όλη η Ελλάδα. Όχι μόνο η ΕΡΤ, που είχε διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Δρόσο, ήταν έτοιμη να δώσει το ποσόν αυτό στον «δικέφαλο του Βορρά», αλλά θα πρέπει να θυμηθεί ο κ. Δρόσος ότι στις 5 Ιουλίου του 2019, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η ΕΡΤ θα συμβληθεί με τον ΠΑΟΚ, με καταβολή του εν λόγω ποσού, παρουσία του κ. Δρόσου. Η σύμβαση δεν υπεγράφη, διότι ο τότε υπουργός κ. Χουλιαράκης αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή, ώστε να εκταμιευθεί το ποσόν αυτό.

Απ’ όλα τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα ότι ουδέποτε συκοφαντήσαμε τον κ. Δρόσο. Αν δεν είχε συμμετοχή σε κάποια εκ των ανωτέρω γραφομένων, διά της δημοσίευσης του εξωδίκου του καταγράφουμε τη θέση του. Αν πάλι αισθάνεται για δικού του λόγους εκτεθειμένος, από τη δημοσιοποίηση των σχέσεών του με δικηγορικά γραφεία, και εν γένει πολιτικούς (του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ), ας πρόσεχε με ποιους συνεργάστηκε.

Η ΑΠΟΨΗ

ΥΓ.1: Θα θέλαμε μια ερμηνεία, γιατί ως διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ παρέμεινε επί τέσσερις και πλέον μήνες μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας; Είναι αλήθεια ότι ο κ. Γεραπετρίτης επιθυμούσε την παραμονή του στην ΕΡΤ, αλλά «επαναστάτησε» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν είδε με καλό μάτι τον σύμβουλό του να υπηρετεί τον πολιτικό του αντίπαλο;

Απάντηση ΔΕΝ αναμένουμε.

ΥΓ.2: Στην επόμενη σελίδα αναδημοσιεύουμε ένα σχετικό άρθρο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», στις 14 Νοεμβρίου 2018, που αφορά άμεσα τον κ. Δρόσο, με τη δικαιολογημένη απορία αν ο κύριος Καθηγητής απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, λόγω του περιεχομένου του ρεπορτάζ.

Αναδημοσίευση από τα “ΝΕΑ”

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΟΣΟΣ: Ο κολλητός του Άκη Τσοχατζόπουλου επικεφαλής στο… syriza chanell

Όχι πάρα πολύ παλιά, συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2018 η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ανήρτησαν ένα άκρως ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τον Γιάννη Δρόσο. Αφορμή ο τότε ορισμός του δικηγόρου και καθηγητής Νομικής στην διοικητική κεφαλή της ΕΡΤ. Η «Α» το αλίευεσαι και το αναδημοσιεύει σήμερα αυτούσιο… 

 Ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας φέρνει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της πολύπαθης ΕΡΤ, Γιάννη Δρόσο, να κινείται σε ένα νοητό τρίγωνο. Τρίγωνο, όχι κάποιας… περίεργης διαπλοκής ή τριγωνικής συναλλαγής, αλλά γεωγραφικό, μιας και στην μακρόχρονη καριέρα του (πέραν της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας) τρεις είναι οι βασικοί σταθμοί του.

Λίγα χρόνια αργότερα στο κτίριο της ΕΠΟ στο Γουδή, ως επικεφαλής της Ομοσπονδίας, τότε που ο Σταύρος Κοντονής οραματίστηκε την «εξυγίανση» βάζοντας «δοτούς» προέδρους.

Και τώρα στη Λεωφόρο Μεσογείων ως διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης η οποία από το «μαύρο» του Αντώνη Σαμαρά κατάφερε να γίνει πολιτικό παιχνιδάκι του Νίκου Παππά και να μετατραπεί μέσα σε τρία χρόνια σε «syriza channel».

Ο δικηγόρος και Καθηγητής Νομικής ορίστηκε επικεφαλής στην ΕΡΤ, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο δημοσιογράφος Λευτέρης Αρβανίτης είναι τα δύο καινούργια μέλη του ΔΣ.

Το βιογραφικό του κ. Δρόσου σε αφήνει άναυδο. Ευρυμάθεια, εντυπωσιακές σπουδές, βαθύς γνώστης του Δημοσίου Δικαίου με πολυάριθμα άρθρα για το Σύνταγμα, τη δημόσια τάξη, το δικαίωμα ψήφου των απόδημων, τη νομική θέση των πολιτικών κομμάτων.

Ο 67χρονος δικηγόρος ανηφορίζει στην ΕΡΤ για να λύσει με τις γνώσεις του τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το «σύστημα Παππά» στο Ραδιομέγαρο μαζί με τους ανεξέλεγκτους συνδικαλιστές του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Καλφαγιάννη.

Ο Γιάννης Δρόσος είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα της θεωρίας που λέει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» ή του χιουμοριστικού τσιτάτου του διαδικτύου «είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ».

Σε νεαρή ακόμη ηλικία, ο Δρόσος μπήκε κι αυτός στη λίστα των «αντιστασιακών» κατά της Χούντας, παιδί δηλαδή της περίφημης «γενιάς του Πολυτεχνείου» που εξαργύρωσε τους αγώνες με πολιτικές θέσεις.

Ο σύμβουλος της… Αλλαγής

Την οκταετία της «Αλλαγής» ο Δρόσος πηδάει από το ένα υπουργείο στο άλλο. Και με ένα διάλειμμα στα χρόνια των «πάμπερς» και του Κοσκωτά, βρίσκεται πάντα σε θέση συμβούλου. Σύμβουλος των Υπουργών Εμπορίου (1984-1989), Σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης (1995), Βιομηχανίας Ενέργειας & Τεχνολογίας (1995), Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών (1993-1994) και Εσωτερικών Προεδρίας Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1994-1996).

Και η μεγάλη στιγμή της καριέρας του είναι όταν συναντά τον Ακη Τσοχατζόπουλο.  Όπως λέει το βιογραφικό: Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ((1998-2001) και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (1997-2001).

Ιστορική φωτογραφία. Ο Γ. Δρόσος και απέναντί του η Ρ. Δούρου στο Πεντάγωνο

Αν για κάποιους δε λένε τίποτε αυτοί οι δύσκολοι τίτλοι, το να είσαι γενικός διευθυντής στην αμυντική βιομηχανία είναι σαν να είσαι το νούμερο 2 στο Πεντάγωνο.

Είναι η εποχή που στην Ελλάδα δένουν τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Λεφτά υπάρχουν, εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που χρεοκόπησαν τη χώρα, βρίσκονται πάνω στο τραπέζι του Ακη Τσοχατζόπουλου το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων κάνει πλάνα για την «υπερδύναμη» Ελλάδα που χρειάζεται αεροπλάνα, φρεγάτες, ελικόπτερα, TOR – M1. Είναι η εποχή που στο Ινστιτούτο κάνει τη θητεία της και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, μια θητεία που θέλει να ξεχάσει όσο τίποτε άλλο.

Ο Δρόσος δεν είναι απλά το δεξί χέρι του Ακη, αλλά λύνει και δένει στο Πεντάγωνο ενώ κάποιοι που ξέρουν από πρόσωπα και πράγματα επιμένουν: Ο Δρόσος είναι και κουμπάρος του καταδικασμένου για μίζες πρώην υπουργού.

Τα εξοπλιστικά και οι μίζες περνούσαν σαν… οβίδες πάνω από τα κεφάλια όλων, όμως, κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτε.

Βλέποντας τις μίζες να περνούν

Ο έμπιστος του Ακη, αλλά και φίλος του διαδόχου του στο Αμυνας, προφυλακισμένου για τις μίζες, Γιάννου Παπαντωνίου, θα πρέπει να περνούσε δύσκολες ώρες τότε.

Διότι ο ακέραιος νομικός, ο μορφωμένος ακαδημαϊκός, ο ταγμένος να υπηρετεί τη Δικαιοσύνη, θα είχε πάθει σοκ βλέποντας τη σήψη, τη διαφθορά, την ανηθικότητα του «συστήματος Ακη» να κυριαρχεί στο Πεντάγωνο. Πώς να αντέξεις στο καθημερινό «ταγκό της διαπλοκής» με Τσοχατζόπουλο, Σμπώκο, τους στρατηγούς και τους εμπόρους όπλων; Πρέπει να είσαι άμεμπτου ηθικής και χαλκέντερος για να τα βγάλεις πέρα, για να μην βουτήξεις το δάκτυλο στο μέλι.

Ο Δρόσος άντεξε, υπηρέτησε σαν γνήσιος πατριώτης το… πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, μέχρι που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Όταν το κόμμα του Ανδρέα κατέρρευσε ο επιφανής νομικός προσέγγισε τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλους… μετανοημένους Πασόκους που ήθελαν μια απάνεμη πολιτική στέγη.

Προφανώς οι νομικές του γνώσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε όλα τα κόμματα και τις κυβερνήσεις, γι’ αυτό και ο Νίκος Παππάς έσπευσε πριν από δύο χρόνια να του αναθέσει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στενός συνεργάτης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής εκείνη την εποχή, παρά το πλούσιο βιογραφικό του έβαλε τη σφραγίδα στο μεγαλύτερο πολιτικό «Βατερλώ» του Νίκου Παππά, χάνοντας τη δίκη στο ΣτΕ.

Όμως, ακόμη και αυτή η αποτυχία δεν τον απομάκρυνε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τις ευλογίες του Σταύρου Κοντονή ορίζεται επικεφαλής της «Επιτροπής Εξυγίανσης» στην ΕΠΟ, αυτής που θα έσωζε το ελληνικό ποδόσφαιρο από τους «κακούς» και θα έφερνε την κάθαρση της Αριστεράς του κ. Τσίπρα και του κ. Βασιλειάδη.

Τον Γιάννη Δρόσο, τον επιφανή νομικό που παράτησε το πανεπιστήμιο για να… παίξει μπάλα στο… ηθικό γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, τον μάθαμε και από τις φωτογραφίες του στο γήπεδο παρέα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Τον… απολαύσαμε βεβαίως όταν διοργάνωσε εκείνον τον αλήστου μνήμης τελικό Κυπέλλου στο Βόλο μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Τότε που οι «φίλαθλοι» κυνηγούσαν ακόμη και τα σκυλιά με τις φαλτσέτες και τα τσεκούρια, προς εξύψωση του αθλητικού πνεύματος.

Από τον Παππά στον Τζανακόπουλο

Ούτε αυτή του η αποτυχία τον απομάκρυνε από τον στενό πυρήνα του «καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ». Οι κακές γλώσσες λένε ότι μετά την αποτυχία στο ΣτΕ συγκρούστηκε με τον Νίκο Παππά, όμως, σαν καλός δικηγόρος που είναι, βρήκε προσβάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενδεχομένως τα κονέ του άλλοτε «κολλητού» του Ακη να τα έκανε ο άλλος ισχυρός άνδρας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώτος σε σταυρός στην ΠΓ, Αντώνης Κοτσακάς, παλιός φίλος και στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου.

Η γνωριμία του με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο εξελίχθηκε σε φιλία και να που «τράβηξε» τον πρώτο λαχνό με την επιλογή του για την ΕΡΤ. Κάποιοι στην κυβέρνηση λένε μάλιστα ότι με εντολή Τσίπρα, έπειτα από εισήγηση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκρίθηκε ο Δρόσος, όχι μόνο λόγω των αδιαμφισβήτητων ικανοτήτων αλλά για να σταλεί κι ένα μήνυμα στον Παππά για την παταγώδη αποτυχία του με την επιλογή του διδύμου της συμφοράς στην ΕΡΤ, των κ. Θαλασσινού και Κωστόπουλου.

Όπως λένε άνθρωποι που ξέρουν τις υπόγειες συγκρούσεις στα… υπόγεια του Μαξίμου «Τζανακόπουλος – Παππάς: Σημειώσατε 1».

Ο άλλοτε άνθρωπος του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο παλιός φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, ο κολλητός (μέχρι κάποιο σημείο) του Νίκου Παππά και πλέον έμπιστος του Δημήτρη Τζανακόπουλου, βρήκε ένα ζεστό γραφείο στην ΕΡΤ.

Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός «το ΠΑΣΟΚ είναι καλό κόμμα αρκεί να το εγκαταλείψεις γρήγορα… Για να κάνεις καριέρα».

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα