ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ: «Συμπεριληπτική» η κυρία Πρόεδρος

Όταν το 60% των πολιτών είναι αρνητικοί στο νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή, η ΠτΔ είναι Πρόεδρος ΟΛΩΝ των Ελλήνων ή μόνο της κυβέρνησης;

Στις 15 Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί τελικά βάσει του ισχύοντος κυβερνητικού προγραμματισμού το… πολυθρύλητο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και η αλήθεια είναι ότι από την ώρα που το Μαξίμου άρχισε να στρώνει τον δρόμο για την νομοθετική παρέμβαση τα ματάκια μας έχουν δει πολλά –και πρωτόφαντα– πράγματα.

Μέχρι και εντατικό φροντιστήριο έγινε στα μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας που όπως αποδείχτηκε κάποιοι πείστηκαν με μεγάλη ευκολία και κάποιοι άλλοι φοβήθηκαν πολιτικά να μην… πειστούν! Αυτό που πάντως δεν προκάλεσε καμία έκπληξη είναι η υποστήριξη που έτυχε το κυβερνητικό νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την γαμήλια «ένωση» δύο συντρόφων του ιδίου φύλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Λίγο μετά το «ποδαρικό» του 2024 η πρώτη Πολίτης της χώρας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού τους διαπιστευμένους εκπροσώπους του Τύπου και αντάλλαξε ευχές για τον καινούργιο χρόνο.

Οι συνάδελφοι δεν απέφυγαν τότε τον πειρασμό να ρωτήσουν την κ. Σακελλαροπούλου για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών και εκείνη απάντησε ότι «η κοινωνία εξελίσσεται, προχωράει μπροστά» κι ότι «σε μια συμπεριληπτική κοινωνία δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις στα δικαιώματα, ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά».

Μιας και μιλάμε για δικαιώματα, είναι προφανές ότι το τι θεωρεί ο καθένας «εξέλιξη» και «προχώρημα» είναι προσωπική του υπόθεση και δεν μπαίνει υπό κρίση. Άλλο τόσο προφανές είναι ότι ο ρόλος της ΠτΔ είναι συμβολικός και ενωτικός, όπως άλλωστε η ίδια η κ. Σακελλαροπούλου τον έχει περιγράψει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Κι αυτό το τελευταίο περί «ενότητας» δυστυχώς το ξέχασε όταν επιχειρηματολόγησε δημόσια υπέρ ενός θέματος που τόσο δείχνει να διχάζει την ελληνική κοινωνία. Στο κάτω-κάτω οι αντιδρούντες στο νομοσχέδιο δεν δικαιούνται… συμπερίληψης και ουδετερότητας από τον ανώτατο άρχοντα της χώρας;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα