Γεωργαντάς: «Έτοιμο μέσα στη εβδομάδα το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος

Αναφορικά με την εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA το πρωί της Κυριακής, αναφερόμενος στην πρόσφατη παρουσίαση του ψηφιακού πιστοποιητικού το οποίο θα κάνει πανευρωπαϊκά πρεμιέρα την 1η Ιουλίου, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως στην Ελλάδα θα είναι έτοιμο ακόμα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα, σημείωσε πως η κατάργηση των self –test στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως εξετάζεται με την αλλαγή πιθανότατα να τίθεται σε ισχύ από τις 15 Ιουνίου και έπειτα. Σημείωσε πάντως πως αυτό είναι κάτι που ζητούν οι επιστήμονες.

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι στην Ελλάδα από χθες δύο εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. «Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες είμαστε κοντά στο 70% ή και πάνω από το 70%. Μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού. Όταν ολοκληρωθούν αυτοί οι εμβολιασμοί θα είμαστε κοντά στο 70%» σημείωσε.

Αναφορικά με το χθεσινό άνοιγμα όλων των εμβολίων για τους 30-34, κλείστηκαν σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά περισσότερα από 110.000 ραντεβού σε μία μέρα. «Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία. Από τους 680.000 που ανήκουν στους 30-34, μεγάλος αριθμός έχει ήδη εμβολιαστεί στις κατηγορίες που προηγήθηκαν».

Επιπλέον, γνωστοποίησε, ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό τον ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους. «Όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα διευκολυνθεί με κάθε τρόπο σε αυτό» είπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν στην επιχείρηση του εμβολιασμού και τα φαρμακεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα