Γεωργιάδης: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασική χώρα παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης

Ο υπουργός Υγείας, ανάρτησε ένα στιγμιότυπο από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Καρανίκα

Με τον Νίκο Καρανίκα ο οποίος βρισκόταν στο στενό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, όταν ψηφίστηκε ο νόμος για την φαρμακευτική κάνναβη το 2018, συναντήθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης ανάρτησε ένα στιγμιότυπο από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Καρανίκα αλλά και τρεις φωτογραφίες από την πρώτη παράδοση Φαρμακευτικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης, που παρήχθησαν στην Ελλάδα από το πρώτο εργοστάσιο που φτιάχτηκε από την Tikun Olam στην Κόρινθο.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Το 2018 η Κυβέρνηση του @atsipras με Ειδικό Σύμβουλο τον κ. Νίκο Καρανίκα ψήφισε τον πρώτο νόμο για την παραγωγή και διάθεση Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα. Το 2021 η Κυβέρνηση του @kmitsotakis με εμένα ως Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ψήφισε τον νέο και συμπληρωμένο νόμο.

Σήμερα 6 χρόνια μετά την νομοθέτηση έχουμε την πρώτη παράδοση Φαρμακευτικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης, που παρήχθησαν στην Ελλάδα από το πρώτο εργοστάσιο που φτιάχτηκε από την @TikunOlam_mgc στην Κόρινθο.

Ήδη και άλλα εργοστάσια ετοιμάζονται και η Ελλάδα μας μετατρέπεται σε βασική Χώρα παραγωγής, κυκλοφορίας και εξαγωγής προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης. Ένα διαχρονικό αίτημα διαφόρων Συλλόγων Ασθενών γίνεται πραγματικότητα και μία νέα Παραγωγική δραστηριότητα λαμβάνει ‘σάρκα και οστά’».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα