Γεραπετρίτης: «Σεβασμός στην πολιτική μας» – «Σεβασμός στους νόμους; Θα δούμε…»

Την ουρά στα σκέλια η κυβέρνηση η οποία δια του υπουργού Επικρατείας φοβήθηκε τον δήθεν «εθνικό διχασμό» για ποδοσφαιρικά θέματα

Το κουβάρι της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ αρχίζει να ξετυλίγεται.Μια ποδοσφαιρική υπόθεση πειθαρχικού περιεχομένου για την οποία η αρμόδια Αρχή ΕΕΑ απεφάνθη -αφού κατά την εκδίκαση της υπόθεσης είχαν λάμψει δια της απουσίας τους οι εγκαλούμενοι ΠΑΟΚ και Ξάνθη, με τον Δικέφαλο του Βορρά να ισχυρίζεται ότι η ομάδα δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά στην οικογένειά του- και πλέον τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου θα επέβαλαν τις κατά την κρίση τους ποινές.

Η πρόβλεψη με βάση τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας θα ήταν αφαίρεση κάποιων βαθμών από τον ΠΑΟΚ και ενδεχομένως υποβιβασμός για την Ξάνθη.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προέβαλε το επιχείρημα (!) του εθνικού διχασμού -λες και κάθε παρανομία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας θα χωρίζει την Ελλάδα σε Βόρειους και Νότιους-και η κυβέρνηση δια του κ. Γεραπετρίτη «τσίμπησε».

Επικαλούμενη -δια στόματος του κ.Πέτσα -ενδεχόμενο διχασμό(!!!) ανακοίνωσε ότι αλλάζει το νόμο ώστε να μην υπάρχει ποινή υποβιβασμού.

Με την παρέμβασή της αυτή κατήργησε την ΕΕΑ και βέβαια τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη αφού στην ουσία απεδέχθη τους ισχυρισμούς του ΠΑΟΚ για ευθύνη του στην συμπλήρωση των κενών θέσεων της σύνθεσης της ΕΕΑ.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πλήρως τις συνέπειες της ενέργειας τής.

Να παρέμβει, δηλαδή σε πειθαρχική υπόθεση του ποδοσφαίρου.

Κατ΄  αρχή επικροτεί τους συνειρμούς ότι η συμπλήρωση των κενών θέσεων στην ΕΕΑ έγινε από τον υφυπουργό Αθλητισμού με πρόθεση να πληγεί ο ΠΑΟΚ.

Κάτι βέβαια που δεν αληθεύει αφού στην πραγματικότητα η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής είχε οριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχε αλλάξει, με τον υφυπουργό να συμπληρώνει τις κενές θέσεις των παιραιτηθέντων μελών.

Αν έτσι σέβεται τα στελέχη της κυβέρνησης ο κ. Γεραπετρίτης θα πρέπει να δούμε στο μέλλον ποιον σεβασμό ενδεχομένως θα δείξει σε υπουργούς που χειρίζονται κορυφαία θέματα της χώρας που αφορούν την ενέργεια, την βιομηχανία, την ναυτιλία και άλλους σημαντικούς τομείς.

Στις περιπτώσεις που αναφέραμε μπορεί να μην  υπάρχει το επιχείρημα του «εθνικού διχασμού» ενδεχομένως όμως μπορεί να εμφανιστούν έντονα φαινόμενα ανεργίας ή πλουτισμού κάποιων χρυσοδάκτυλων που συχνά πυκνά επιχειρούν να επισκεφθούν το Μαξίμου.

Επειδή ως γνώστης του Αθλητισμού ο πρωθυπουργός έχει δείξει την προτίμησή του στο μπάσκετ (Αντετοκούνμπο) και στο τένις (Τσιτσιπάς) καλό θα ήταν να ρίξει και μια ματιά στο ποδόσφαιρο.

Εκεί βεβαίως θα αντιληφθεί ότι βασιλεύει η διαφθορά, οι στημένες εκλογές, οι άδειες από τους φιλάθλους εξέδρες, η ανυπαρξία διοίκησης και οι «φιλικοί» αγώνες μεταξύ ομάδων που έχουν μετοχικές σχέσεις.

Σ’ όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και ο «εθνικός διχασμός».

Έτσι ανερυθρίαστα η κυβέρνηση -δια του κ.Γεραπετρίτη- έδειξε ότι είναι πρόθυμη να παρεμβαίνει όταν λόγω της ιδιορρυθμίας του λαοφιλέστερου αθλήματος υπάρχουν εντάσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το είδαμε πριν 30-40 χρόνια με την Λάρισα και τα ούρα του Τσίγκοφ, το βλέπουμε και τώρα στον 21ο αιώνα.

Εν προκειμένου για όσους βλέπουν «πίσω από τους τοίχους» η κυβερνητική παρέμβαση αφορά κυρίως την Ξάνθη αφού ο υποβιβασμός της ακριτικής ομάδας ήταν σχεδόν βέβαιος και λιγότερο του ΠΑΟΚ για τον οποίο ενδεχομένως να υπήρχε αφαίρεση βαθμών.

Όταν όμως επί ΣΥΡΙΖΑ οι μετανάστες -λαθρομετανάστες κατά τον Αντώνη Σαμαρά- είχαν προσμετρηθεί σε 55.000 περίπου και σήμερα επί Νέας Δημοκρατίας λόγω του Ερντογάν ξεπερνούν τις 130.000 η κυβέρνηση δεν έχει τον χρόνο -ή την πολυτέλεια κατά τον κ.Γεραπετρίτη να ασχοληθεί με τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και κοιτάζει πως θα έχει«ήρεμους» τους Μουσουλμάνους της Θράκης και το λαό του ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα αν οι δύο ομάδες παραβίασαν τους νόμους.

Αναφέρουμε μόνο τους νόμους γιατί πειθαρχικός κανονισμός στον ΚΑΠ για πολϋιδιοκτησία δεν υπάρχει αφου ΄ο διορισθείς από τον κ.Σαββίδη πρόεδρος της ΕΠΟ, κ.Γραμμένος, έχοντας προφανώς προβλέψει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη στο μέλλον, όπως η χθεσινή απόφαση της ΕΕΑ, κατάργησε τελείως την διάταξη.

Υπ ΄αυτή την οπτική γωνία θέλοντας κι εμείς ως Μέσο να συνεισφέρουμε στην ομαλότητα διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου ακολουθώντας το πνεύμα του Ν΄όμου και την φιλοσοφία του κ.Γεραπετρίτη συνιστούμε στον υπουργό Επικρατείας στην παρέμβασή τους για αλλαγή του Νόμου περί πολυϊδιοκτησίας ώστε να μην υπάρχει υποβιβασμός, να προσθέσει και αναγκαστική διάταξη ούτως ώστε το ημίχρονο κάθε αγώνα αντί 15 λεπτών να διαρκεί μία ώρα και το «φύλλο αγώνος» να συντάσσεται τρεις ώρες μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Ακόμη θα ήταν χρήσιμο οι πειθαρχικές επιτροπές που συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές πριν ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για πειθαρχικά θέματα του ποδοσφαίρου προηγουμένως να τα θέτουν υπόψη του κ.Γεραπετρίτη ώστε να έχει λάβει γνώση και να παρεμβαίνει , χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να κάνει νομοθετική παρέμβαση.

Ίσως μάλιστα με τέτοιες παρεμβάσεις  ο κ.Γεραπετρίτης να έχει το χρόνο να παρεμβαίνει ώστε να ακυρώνεται κάποιο πέναλτι που είδαν ή δεν είδαν οι VARίστες και ο διαιτητής ή κάποια κόκκινη ή κίτρινη κάρτα που είδε ή δεν είδε ο διαιτητής.

Κι αν βεβαίως κάποιος θεωρήσει ότι η πρόταση της «Α» είναι  «τραβηγμένη» τότε πως πρέπει να χαρακτηρίσουμε την τοποθέτηση Αυγενάκη κατόπιν υποδείξεων του κ.Γεραπετρίτη υπέρ του ΠΑΟΚ πριν ακόμη η ομάδα της Θεσσαλονίκης…διαμαρτυρηθεί;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα