Για λογοκλοπή στην πτυχιακή του διατριβή κατηγορείται ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, κατηγορείται  για λογοκλοπή στην πτυχιακή διατριβή του στο Πανεπιστήμιο του Νανσί.

Λίγο μετά τις αποκαλύψεις που δημοσίευσε η ιστοσελίδα reporter.lu, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «έπρεπε να είχε πράξει διαφορετικά».

Το δημοσίευμα αναφέρει το περισσότερο από τα δύο τρίτα της διατριβής που συντάχθηκε το 1999 από τον Ξαβιέ Μπετέλ αποτελούν δάνεια μη αποδιδόμενα σε πηγές.

Ο 48χρονος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η εργασία αυτή συντάχθηκε «εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια» και ότι την συνέγραψε «ειλικρινώς και ενσυνειδήτως». Αλλά προσθέτει: «Παραδέχομαι ότι θα μπορούσα -ναι, ίσως θα έπρεπε- να πράξω διαφορετικά».

Στο 96% των 56 σελίδων της διατριβής του με τίτλο «Προς μία πιθανή μεταρρύθμιση των εκλογικών συστημάτων στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;» στην Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου εμφανίζονται αντιγραμμένα αποσπάσματα χωρίς παραπομπές στις πρωτότυπες πηγές (δύο βιβλία, τέσσερις ιστοσελίδες και ένα άρθρο), αποκαλύπτει η ιστοσελίδα.

Η είδηση της λογοκλοπής κάνει το γύρο του διαδικτύου στις ιστοσελίδες του Λουξεμβούργου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα