«Για την τιμή του Ρόουζ»: Ο φίλος του Ιβάν, Διακοφώτης, τα ξέρει όλα

Μέγα θέμα είναι αυτό με τον Ρόουζ. Αν έγινε η κουτσουκέλα, δηλαδή, με «μεταγραφή γέφυρα». Να πουληθεί δηλαδή, πρώτα στον Ολυμπιακό κι εν συνέχεια να πουληθεί στην Λέγκια για να γλιτώσει καμία κατοστάρα ο Καρυπίδης.

Μάλιστα. Άπαξ κι αποδειχτεί αυτό το πράγμα, είναι μπέρδεμα. Και βγαίνει ο Παναγιώτης ο Διακοφώτης στο ράδιο και λέει ότι την ξέρει την υπόθεση αλλά δεν μπορεί να μιλήσει γιατί αφορούν σε προσωπικά δεδομένα.

Δηλαδή, όταν ένας παίκτης παίρνει μεταγραφή από μία ομάδα στην άλλη, είναι προσωπικό δεδομένο και κανένας δεν επιτρέπεται να το μάθει. Αυτό λέει ο Διακοφώτης. Που ο ΠΑΟΚ πήρε τον Μίτριτσα,  η ΑΕΚ τον Ζούμπερ κι ο Ολυμπιακός του Ονιεκούρου, είναι προσωπικό δεδομένο;

Εκτός αν προκύπτει έννομο συμφέρον. Έτσι είπε ο Παναγιώτης, αυτός ο ακάματος εργάτης του ποδοσφαίρου.

Δηλαδή, ο Άρης πούλησε στον Ολυμπιακό τον Ρόουζ και δεν κοινοποίησε την μεταβολή στην ΕΠΟ; Αυτό θέλει να πει ο Διακοφώτης; Διότι ο Καραπαπάς άλλα είπε ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε τα χαρτά στην ΕΠΟ.

Ο Διακοφώτης, πρόεδρος της επιτροπής ιδιότητας μεταγραφών, είναι φίλος του Ιβάν Σαββίδη και δεν είναι κακό αυτό το πράγμα, ίσα – ίσα, η κάθε ομοσπονδία πρέπει να έχει αγαστές σχέσεις με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Το Σαββιδοτεχνείο επειδή έχει δημοσιογράφους γατόνια με περικεφαλαία, άντλησε τις πληροφορίες από την… πολωνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για την μεταγραφή του Ρόουζ. Όχι από την ΕΠΟ και τον καθ’ ύλην αρμόδιο. Μαγκιά τους. Τώρα, αν δεν είπανε με ποιον μίλησαν στην πολωνική ομοσπονδία, είναι άλλο θέμα. Μπορεί να έβαλαν τον Γκμοχ να κάνει την επικοινωνία. Ή, τον Βαζεχα. Μπορεί και τον Σβιντέρσκι. Όλα επιτρέπονται στην δημοσιογραφία, ειδικά αυτή του Σαββιδοτεχνείου.

Οι δηλώσεις Διακοφώτη στο Metropolis της Θεσσαλονίκης, φυσικά:

«Η κάρτα μεταβολών είναι οι κινήσεις που κάνει κάθε ποδοσφαιριστής και διατηρείται στην Ομοσπονδία και στην FIFA. Τώρα είναι στην Πολωνία. Εγώ γνωρίζω, αλλά είναι προσωπικά δεδομένα. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στα προσωπικά δεδομένα του παίκτη. Είμαι πρόεδρος στην επιτροπή ιδιότητας ποδοσφαιριστών», αναφέρει σε δηλώσεις του στο Metrosport και συνέχισε:

«Όσοι έχουν έννομο συμφέρον μπορούν να απευθυνθούν στην Ομοσπονδία και η νομική υπηρεσία θα απαντήσει αναλόγως. Αυτή η υπόθεση για μένα, προσωπική άποψη εκφράζω, πρέπει να εξεταστεί μόνο στην FIFA και όχι στα δικαστικά όργανα της Ομοσπονδίας. Αν υπάρχει γέφυρα και αν έχουν παραβιαστεί οι κανόνες των μεταγραφών». 

Τέλος, σημείωσε για την υπόθεση: «Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό, αν έγινε αυτή η μεταγραφή, Για εμάς σαν Ομοσπονδία μιλάω. Τώρα, αν υπάρχει κάποιο συμφωνητικό που δεν είναι σε γνώση της Ομοσπονδίας και παραβιάζει τους κανονισμούς, θα πρέπει να επιληφθεί η FIFA».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα