«Για τις ψυχές που χάθηκαν…» – 100 φαναράκια για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Λευκού Πύργου

Εκατό φαναράκια για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα ανάψουν στη Θεσσαλονίκη.

«Για τις ψυχές που χάθηκαν…» είναι ο τίτλος της δράσης μνήμης που οργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Aντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, στην πλατεία Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

100 φαναράκια θα ανάψουν στη Θεσσαλονίκη

Σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς, εκατό φαναράκια θα χρησιμοποιηθούν, για να σχηματιστεί ο αριθμός 100 -όσα και τα χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τη δράση θα πλαισιώσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με χορούς, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με τον χορό «Φωτιές», ο οποίος αναπαριστά τη μεγάλη πυρκαγιά της Σμύρνης. Στη δράση συμμετέχει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με την πένθιμη κωδωνοκρουσία στους Ιερούς Ναούς της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έξοδο των Ελλήνων της καθ΄ημάς Ανατολής από τις πατρογονικές τους εστίες και ο Δήμος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου ελληνισμού τιμά ως έχει καθήκον και δηλώνει απερίφραστα ότι δεν ξεχνάμε και είμαστε εδώ ως απόγονοι εκείνων των Ελλήνων που διεύρυναν τον ελληνισμό πριν από 3.000 χρόνια στη γη της Μ. Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού Στεφανία Τανιμανίδου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα