Γιατί ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση της Εφές

Εκ των υστέρων πολλά μπορούν να ειπωθούν για την τελευταία επίθεση της Εφές και γιατί δεν δόθηκε εντολή από τον Γ.Μπαρτζώκα για ένα γρήγορο φάουλ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας εξηγώντας την σκέψη του είπε: “Εμείς είχαμε μία καλή αμυντική συμπεριφορά και δυσκολέψαμε πολύ την Εφές στο τελευταίο δεκάλεπτο και μπήκαμε πάλι στο παιχνίδι. Πήραμε την απόφαση να παίξουμε σκληρή άμυνα. Θέλαμε να αποφύγουμε το δεξί ντράιβ του Μίτσιτς που είναι καλό. Πήρε ένα αριστερό pull up με το ένα πόδι στη λήξη, το οποίο ήταν μαρκαρισμένο και μπήκε.

Πάντα η επίθεση είναι πλεονέκτημα σε αυτές τις περιπτώσεις. Προφανώς θα μπορούσα να πάρω κάποια άλλη απόφαση αλλά όλα αυτό είναι μία ιστορία.

Υπάρχει μεγάλη στεναχώρια, θέλω να δω όμως την μεγάλη εικόνα γιατί ο Ολυμπιακός επανήλθε. Πάντα πιστεύω πως σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να βάλεις και κάποια μεγάλα σουτ και δεν εννοώ μαρκαρισμένα, αλλά αμαρκάριστα τα οποία είχαμε. Είχαμε καλή ισορροπία αλλά κάποια στιγμή όταν το ματς ήταν πολύ σφικτό στο τέλος έπρεπε να βάλουμε τα σουτ. Πήραμε κάποιες αποφάσεις κάτω από καθεστώς άγχους, πίεσης και υπερβολής στο να θέλουμε να τελειώσουμε τις φάσεις. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους παίκτες και τους φιλάθλους μας”.

Για το αν η ομάδα ήταν πιεσμένη: “Ήταν ναι γιατί ήταν ένας ημιτελικός EuroLeague. Και παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που έχει 3-4 συνεχόμενα και έχει τόσο καλούς χειριστές της μπάλας. Πέρασαν 10 πόντους και δεν είναι εύκολο να γυρίσεις. Εμείς όμως γυρίσαμε και σχετικά νωρίς απλώς πήραμε πολλές λάθος αποφάσεις, χάσαμε πολλά ανοιχτά σουτ, βολές και θα μπορούσαμε να τους είχαμε βάλει πολλή πίεση εμείς”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα