Γήπεδο 30.000 θέσεων στο αεροδρόμιο φτιάχνει ο Άρης

Βάζει μπροστά για νέο γήπεδο χωρητικότητας 30.000 θέσεων ο Άρης. Οι “κίτρινοι” θα επιδιώξουν το νέο γήπεδο να γίνει κοντά στο αεροδρόμιο, σε έκταση 170 στρεμμάτων που ανήκει στον ΟΑΕΔ, ενώ θα παραχωρήσουν τον χώρο που βρίσκεται σήμερα το «Κλεάνθης Βικελίδης» προκειμένου να μετατραπεί σε πάρκο από την Πολιτεία.

Σήμερα έγινε σχετική συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρου Καρυπίδη, με τον με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αποκαλύψεις για το θέμα έκανε στο Metropolis 95,5 ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρης Μπίλιας, και μίλησε για το πρότζεκτ που αφορά το νέο γήπεδο του Άρη, για το οποίο έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πάρης Μπίλιας είπε σχετικά:

Για το πρότζεκτ που ανακοίνωσε ο Άρης για το νέο γήπεδο:

«Είναι κάτι το οποίο το επεξεργαστήκαμε μαζί με τον Τάκη Δούμα εδώ και έξι μήνες. Ο ΑΣ και η ΠΑΕ Άρης θέλουν να φτιάξουν ένα νέο γήπεδο. Έχοντας την εμπειρία των 30 ετών στο επάγγελμα αλλά και την Ευρώπη που παρακολουθούμε τι γίνεται, όλοι αναζητούν οικόπεδα εκτός αστικού ιστού. Η Θεσσαλονίκη έχει πρόβλημα κοινόχρηστων χώρων. Υπάρχει ανάγκη για επέκταση των δραστηριοτήτων του ΑΣ Άρης, αλλά και επιθυμία της ΠΑΕ Άρης για γήπεδο 30.000 θέσεων που είναι δύσκολο σε αυτά τα στρέμματα που είναι τώρα το Κλ.Βικελίδης.

Είδαμε ότι υπάρχει η έκταση του ΟΑΕΔ στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής. Είναι 170 στρέμματα. Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί. Ο Περιφερειάρχης το υιοθέτησε αμέσως και οι άνθρωποι του Άρη δέχθηκαν με χαρά την πρότασή μας. Στα τέλη Μαΐου κάναμε μια συζήτηση με τον κ. Γεραπετρίτη, μοιραστήκαμε την ιδέα μαζί του και κάναμε συζητήσεις για το πόσο εφικτό είναι να γίνει.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ενημερώσαμε με τον Απ. Τζιτζικώστα. Είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να υλοποιηθεί το έργο χωρίς προβλήματα. Στην περιοχή του Χαριλάου θα γίνει ένα πάρκο 20 στρεμμάτων. Μάλιστα αν συνδυαστεί με το πάρκο της Νέας Ελβετίας, μπορεί να γίνει ένα υπερπάρκο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Είμαστε μία από τις πόλεις με τον χειρότερο συντελεστή πρασίνου ανά κάτοικο και θα βοηθήσει αυτό που θα γίνει. Ο Πρωθυπουργός είπε πως το πρότζεκτ του Άρη έχει λιγότερες δυσκολίες από αυτό του Παναθηναϊκού. Έχουν ενημερωθεί οι κ.κ. Αρβανίτης και Καρυπίδης. Υπάρχουν δύο πηγές χρηματοδότησης, ιδιώτης που θα πάρει κάποια κτίρια, αλλά και ο Άρης που δικαιούται συμμετοχή από το κράτος για το οικόπεδο στο σημερινό «Κλ.Βικελίδης». Το επόμενο διάστημα πρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα για να έχουμε σύντομα νέα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα