Γκρίνια και… σαλιάρα ο Λουτσέσκου, άρχισε τα ίδια για την ΑΕΚ, κουβέντα για την ταμπακιέρα (πιο “στημένη” συνέντευξη, πεθαίνεις)

Καλημέρα γκρίνια. Ίδιος κι απαράλλακτος Λουτσέσκου. Δεν άλλαξε καθόλου. Τι κι αν τον βάρεσε ο ήλιος στην Αραπιά, τι κι αν λείπει δυο χρόνια από την Ελλάδα, το ίδιο και το αυτό. Γκρίνια και μιζέρια. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος, πρώτα φεύγει το χούι του και μετά η ψυχή του.

Άπαξ κι υπήρχε το VAR σου λέει, θα είχα δυο πρωταθλήματα τώρα. Γκρίνια και μιζέρια. Πάλι τα ίδια και τα ίδια. Το κλεμμένο πρωτάθλημα και καλά. Πάλι ΠΑΟΚτζιλίκι για να καλοπιάσει τον κόσμο, που είναι με τον Πάμπλο κι όχι μαζί του.

Από την μίε έλεγε δεν τον απασχολεί το παρελθόν κι από την άλλη, ότι του κλέψανε το πρωτάθλημα. Ωραία θα την βγάλουμε του χρόνου με τον Λουτσέσκου. Δεν θα πλήξουμε ποτέ, μάστορα. Ποιος στημένη, πεθαίνεις, έγραφε η iapopsi.gr , πριν ακόμα γίνει η συνέντευξη. Μέσα πέσαμε 100%.

Και τι είπε στην συνέντευξη Τύπου; Τίποτα απολύτως από αυτά που περίμενε ο λαός του ΠΑΟΚ ν’ ακούσει.

Ούτε για το πώς έφυγε είπε, ούτε για το πως ήρθε. Ούτε ότι πλακώθηκε με τον μικρό Γιωργάκη, επειδή έδιωξε τον Κάνιας και τον Σάκχοφ.

Ούτε είπε ότι είχε επαφές να πάρει τον Βιεϊρίνια στην Αλ Χιλάλ. Τουμπεκί ψιλοκομμένη με μπούκοβο στον πατσά που έλεγε κι ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν.

Λιβανιστήρι στο Σαββίδη και σάλια μέχρι το Λευκό τον Πύργο, ο Ραζβάν. Κότα λυράτη. Και περίμενε ο λαός του ΠΑΟΚ να μάθει καμία αλήθεια και δεν άκουσε τίποτα.

Τα σημαντικότερα που είπε:

 «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Για μένα δεν έφυγα ποτέ! Είναι πολλά τα συναισθήματα. Είναι υπέροχο να βρίσκομαι στο μέρος που έζησα τα δύο καλύτερα χρόνια της ζωής μου. 

Για τους λόγους της αποχώρησης του: «Έχουμε δύο-τρεις επιλογές, να επιστρέψουμε και να μιλήσουμε γι’ αυτή την ιστορία ενώ έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Μια άλλη είναι να μιλήσουμε για το μέλλον και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί για να απολαύσουμε τον τίτλο. Το τρίτο είναι ότι δεν μπορώ να φύγω γιατί υπάρχει ένα buy out εφτά εκατομμυρίων, οπότε δεν μπορώ να φύγω και δεν θέλω να φύγω. Είμαι εδώ με το επιτελείο μου, με το οποίο έχουμε πλάνο. Οπότε σε περίπτωση που δεν έχουμε μια επιτυχημένη περίοδο θα φύγω γιατί αυτή είναι η ζωή του προπονητή, όμως η προσωπικότητά μου δεν μου επιτρέπει τέτοιες σκέψεις. Είμαι εδώ για τίτλους».

Μάλιστα, μίλησε εκτενώς για τη σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη: «Δεν έκανα ποτέ κριτική στην διοίκηση. Σέβομαι και είμαι ευγνώμων στην οικογένεια Σαββίδη γιατί με έκανε καλύτερο προπονητή. Μου έδωσαν να καταλάβω και να διαχειριστώ πολύ καλύτερα την πίεση».

Για το τι κρατάει από τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στον ΠΑΟΚ και τι θα μεταφέρει στο νέο του ξεκίνημα: «Εξαρτάται τι γεύση έχει το φαγητό. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει η ίδια γεύση, εγώ είμαι ένας άνθρωπος που τρώει το ξαναζεσταμένο φαγητό. Αυτό που κρατάω είναι οι πυρσοί που άναψαν ένα βράδυ πριν το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Έχω τις φοβερές εικόνες από το τελευταίο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και τι ακολούθησε, την αίσθηση της επιτυχίας αυτού που πετύχαμε. Θυμάμαι τα δάκρυα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το πόσο σημαντικό ήταν αυτό που κάναμε τα δύο χρόνια, τερματίζοντας αήττητοι στο πρωτάθλημα. Επίσης, τις εικόνες από το τελευταίο μας παιχνίδι στην Αθήνα όταν κερδίσαμε την ΑΕΚ και πήραμε το νταμπλ. Θυμάμαι να μιλάω με τους συνεργάτες μου και να λέμε ότι πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο για τις προπονήσεις που κάνουμε γιατί η ποιότητα των παικτών ήταν απίστευτη».

Για το αν έχουν βρει φόρμουλα συνεργασίας με τον Ιβάν Σαββίδη: «Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις. Ποτέ δεν κατηγόρησα ή άσκησα κριτική σε κάποιον. Είναι φυσιολογικό η διοίκηση να έχει μια διαφορετική αντίληψη όσον αφορά ένα θέμα, αλλά και εγώ ο ίδιος έχω το δικαίωμα να έχω την δική μου άποψη και αυτό μπορεί να βοηθήσει να μην ευδοκιμήσει μια συνεργασία. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Είμαι ευγνώμων στην οικογένεια Σαββίδη γιατί με έκανε καλύτερο προπονητή, με έκανε να διαχειριστώ πολύ καλύτερα την πίεση. Αναφέρω ότι θα είμαι ευγνώμων γιατί το πρώτο διάστημα που ο κόσμος δεν με υποδέχθηκε καλά, η οικογένεια Σαββίδη με στήριξε στην δουλειά μου και στη δουλειά των συνεργατών μου και πάντα ανέφερα ότι σε οποιαδήποτε επιτυχία έχουμε καταφέρει το μεγαλύτερο κομμάτι ανήκει στην οικογένεια Σαββίδη. Αυτή είναι η πραγματική ιστορία. Εκτιμούμε πολύ το τι κάναμε μαζί και τώρα είμαστε και πάλι μαζί».

Για το τι τον έπεισε να πει το «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ: «Δεν υπήρχαν πολλά τα οποία θα μπορούσαν να ειπωθούν. Δεν θέλω να μιλήσω για πιθανότητες, για θυσίες που θα μπορούσαν να γίνουν. Βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ γιατί η ψυχή μου είναι σε αυτό το μέρος. Η ευτυχία που έζησα εδώ καταφέρνοντας αυτά τα φοβερά αποτελέσματα τα δύο χρόνια. Η χαρά που μπορούσα να τρέξω δίπλα στη Θάλασσα. Η χαρά του να πηγαίνω στις προπονήσεις και να βλέπω αυτούς τους παίκτες να δουλεύουν τόσο καλά. Η χαρά του να καταλάβω ότι γύρω από την ομάδα υπάρχουν άνθρωποι που έδιναν τα πάντα. Όλα αυτά με οδήγησαν στο να επιστρέψω. Η κουβέντα με το αφεντικό ήταν μια ωραία κουβέντα, υπήρχαν ωραίες αναμνήσεις, ακόμη και αν υπήρχαν δύσκολες καταστάσεις. Θέλω να πω και πάλι ότι είμαι ευγνώμων στον Ιβάν Σαββίδη γιατί με έκανε καλύτερο προπονητή. Όλα αυτά με οδήγησαν εδώ».

Για τη δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη: «Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μελισσανίδη για τα καλά του λόγια, το εκτιμώ. Όπως είπα πριν δεν θέλω να μιλήσω για πιθανότητες, για καταστάσεις, για μια πρόταση που μου ήρθε. Δεν θέλω να μιλήσω καθόλου γι’ αυτό το κομμάτι. Στον ποδοσφαιρικό κόσμο υπάρχουν καταστάσεις και άνθρωποι που μαθαίνεις να εκτιμάς. Δεν θέλω να επιστρέψω σε καταστάσεις προγενέστερες ξέρει ο κόσμος ποιος είναι ο πραγματικός νικητής το 2018. Ο ΠΑΟΚ που τον έχασε αυτόν τον τίτλο. Για εμένα είναι αρκετό αυτό και κοιτάμε μπροστά».

Για την πίεση: «Είμαι 52 χρονών πλέον έχω περάσει από αρκετές καταστάσεις, ακόμη και η εμπειρία των δύο χρόνων στην Αλ Χιλάλ με βοήθησε. Καταφέραμε να κερδίσουμε το ασιατικό Champions League και πιστεύω ότι είμαι καλύτερος στο να το διαχειριστώ. Όταν είμαι κάτω από πίεση γίνομαι καλύτερος».

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Για εμένα δεν αλλάζει κάτι. Είμαι ένας προπονητής που δουλεύει με το σύνολο των ποδοσφαιριστών που έχει. Ποτέ δεν κοιτούσα την ηλικία των ποδοσφαιριστών. Οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που πρέπει να παίξουν. Η φιλοσοφία μου είναι να προσπαθήσουμε να φέρουμε όσους περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορούσε σε ένα γκρουπ στην ομάδα που θα νιώθουν σημαντικοί. Δεν με ενδιαφέρει αν ένας ποδοσφαιριστής είναι 35 ή 18. Θυμάμαι ότι στην πρώτη μου περίοδο βρίσκονταν ποδοσφαιριστές όπως ο Πέλκας, ο Λημνιός, ο Κουλούρης, ο Ζαμπά, ο Άκπομ, ο Σφιντέρσκι που είχαν περιθώρια βελτίωσης. Οπότε θεωρώ ότι ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να βελτιωθεί όταν βρίσκεται σε μια οργανωμένη ομάδα. Τουλάχιστον στην αρχή δεν μπορώ να πω ότι είμαι ένας εύκολος προπονητής για τους ποδοσφαιριστής. Χρειάζεται χρόνος για να αντιληφθούν τις λεπτομέρειες, αλλά στη συνέχεια μόλις καταλάβουν τι ζητάμε στον αγωνιστικό χώρο θα φανεί η δουλειά μας. Βρισκόμαστε εδώ για να δώσουμε κίνητρο στους ποδοσφαιριστές και δεν παίζει ρόλο η ηλικία».

Για το αν τον προβληματίζει ότι ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν έχει τεχνικό διευθυντή: «Η ομάδα ναι χρειάζεται έναν τεχνικό διευθυντή. Το κάθε μεγάλο κλαμπ έχει έναν τεχνικό διευθυντή, σίγουρα η ομάδα θα υπογράψει με έναν επαγγελματία σε αυτή τη θέση. Περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσει η προετοιμασία. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ένα ισχυρό γκρουπ ποιοτικών ποδοσφαιριστών και θεωρώ πώς οι παίκτες μπορούν να δώσουν πολλά και να πετύχουν όλους τους στόχους».

Για το τι λείπει για να γίνει ο ΠΑΟΚ και πάλι πρωταθλητής: «Έχω εικόνα, παρακολουθούσα γενικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί αγαπώ την Ελλάδα, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς γίνεται μέσα στην ομάδα, γιατί θα πρέπει να βρεθώ ανάμεσά τους για να καταλάβω, να αισθανθώ στο πώς συμπεριφέρονται, στο πώς αντιδρούν σε μια διαφορετική κατάσταση, οπότε θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να έχω πλήρη εικόνα για την ομάδα».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να παίξει με άλλον σχηματισμό: «Δεν θέλω να συγκρίνω καταστάσεις, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός στον τρόπο που δουλεύει. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές για να παίξει καλά με αρκετά συστήματα. Θεωρώ ότι μια ομάδα είναι δυνατή όταν υπάρχει ενότητα μέσα στην ομάδα. Οι παίκτες μπορούν να δώσουν παραπάνω πράγματα όταν έχουν κίνητρο. Κίνητρο για τους στόχους που θέτει η ομάδα, έχοντας κίνητρο για τον ίδιο τον εαυτό τους, για να είναι σημαντικοί για την ίδια την ομάδα, όχι μόνο για τον εαυτό τους. Πιστεύω στην δουλειά, την οργάνωση και τις λεπτομέρειες. Πιστεύω στην ίδια την οργάνωση και όχι απλά να αναλύεις τον αντίπαλο. Εμπιστεύομαι τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην ομάδα».

Για την φιλοσοφία του και το προσωπικό του κίνητρο: «Η φιλοσοφία μου είναι να είμαστε κυρίαρχοι. Η ομάδα η οποία θέλει να κερδίζει πρέπει να είναι κυρίαρχη. Όταν κυριαρχείς η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών ανεβαίνει, αλλά για να κερδίσει μια ομάδα πρέπει να είναι πολύ καλά οργανωμένη και όταν δεν έχει την μπάλα στην κατοχή της. Αν αναλύσουμε τι γίνεται στα κορυφαία πρωταθλήματα, οι πρωταθλήτριες είναι ομάδες που δέχονται τα λιγότερα γκολ, οπότε πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό. Είναι μια από πιο πρώτες δουλειές που πρέπει να γίνουν. Όταν θα πρέπει να οργανώσεις μια ομάδα για να επιτεθεί είναι πιο δύσκολο. Είναι θέμα δουλειάς, θέμα αξιολόγησης, θέμα ταχύτης, θέμα ψυχραιμία μπροστά από την εστία. Έχει να κάνει με την φιλοσοφία και την δυνατότητα να επιτεθεί. Για αυτό είπα πριν ότι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, ξεκινώντας από την βάση, να μην δίνουμε στον αντίπαλο το δικαίωμα να μας δημιουργήσει ευκαιρίες.

Ξεκινάμε από μια καινούργια στιγμή, οπότε είναι μια νέα πρόκληση από εμένα. Ξέρω πολύ καλά ότι είναι μια διαφορετικού είδους πίεση για εμάς. Ξέρω την ίδια στιγμή ότι είμαστε ένα νέο γκρουπ, υπάρχουν 10-12 ποδοσφαιριστές που είναι διαφορετικοί, υπάρχουν παίκτες που δεν με έχουν γνωρίσει ποτέ, αλλά έχω το μέγιστο κίνητρο που μπορώ να έχω».

Για το αν θα κινηθεί για την επιστροφή παίκτη που είχε στην προηγούμενη θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα, μου αρέσει να δουλεύω με ποδοσφαιριστές που έχω ξαναδουλέψει. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση δανεισμού και υπάρχει μόνο μια ερώτηση. Πόσο κίνητρο έχουν για να γυρίσουν εδώ. Όλοι οι προπονητές στον κόσμο λένε ότι χρειάζονται χρόνο, αλλά την ίδια στιγμή ξέρουμε ότι δεν έχουμε χρόνο. Οπότε μέσω της τύχης, της δουλειάς και την οργάνωση των παικτών, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή».

Για το αν γνωρίζει τις βασικές μεταγραφικές ανάγκες της ομάδας: «Έχουμε συζητήσει ήδη για την στρατηγική των μεταγραφών και τι χρειαζόμαστε. Υπάρχουν και οι επόμενες ημέρες που είναι πολύ σημαντικές. Υπάρχει και το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας που θα έχουν την δυνατότητα να δούμε πράγματα. Έχω ήδη αναφέρει δύο θέσεις, αλλά δεν έχω αναφέρει αυτές τις θέσεις με την έννοια ότι ο ΠΑΟΚ υστερεί σε ποιότητα, αλλά σε διαφορετικά στοιχεία. Πρέπει να σκεφτούμε πώς την επόμενη σεζόν θα έχουμε πολλά παιχνίδια που θα μας περιμένουν».

Για τον Πρίγιοβιτς: «Εκτιμώ πάρα πολύ τον Πρίγιοβιτς, στην αρχή είχαμε μια δύσκολη κατάσταση μεταξύ μας, αλλά ήρθαμε πολύ πιο κοντά μεταξύ μας και απολαύσαμε πολύ την περίοδο που είμασταν μαζί στην ομάδα. Είναι ένας φανταστικός παίκτης και είναι ένας διαφορετικός παίκτης, πολύ καλύτερος όταν είναι σε μια οργανωμένη ομάδα, είναι σκόρερ. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω την κατάστασή του, ανήκει στην Αλ Ιτιχάντ. Σε κάθε περίπτωση τον εκτιμώ πάρα πολύ».

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο Conference League: «Πάντα παίζουμε για να κερδίσουμε αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για το πρωτάθλημα, να παλέψουμε για το Κύπελλο και να παλέψουμε το κάθε παιχνίδι στο Conference League. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε αφοσιωμένοι στο επόμενο παιχνίδι, ξέρουμε τις προσδοκίες του κόσμους. Έχουμε στο μυαλό μας τι πρέπει να κερδίσουμε, ξέρουμε πολύ καλά πόσο ωραίο είναι να κερδίζεις, πόσο σημαντικό είναι να είσαι αήττητος, αλλά για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο επόμενο παιχνίδι, να παίζεις σαν να είναι τελικός».

Για τον πατέρα του και πόσο ο ίδιος θα προπονεί: «Δεν μπορούμε να μπούμε στην κουβέντα για το ποιος είναι καλύτερος προπονητής, όταν μιλάμε για τον άνθρωπο που είναι δεύτερος σε τίτλους πίσω από τον Σερ Άλεξ. Είναι σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια που δεν προπονούσε ακολουθούσε τα δικά μου παιχνίδια, υπέφερε για εμένα αλλά το να επιστρέψει στο γήπεδο του έδωσε την δυνατότητα να ζήσει ξανά και τώρα δείχνει νεότερος, οπότε δεν ξέρω τι θα κάνει όταν σταματήσει με το ποδόσφαιρο, μπορεί να παίζει τένις».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιον από τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ: «Όπως είπα πριν δουλεύω με τους ποδοσφαιριστές που έχω στο γκρουπ μου, δούλευα με νέους ποδοσφαιριστές, όπως και με πιο μεγάλους. Έχω ήδη μιλήσει για τους παίκτες που είχαμε την προηγούμενη φορά. Δεν ξέρω αν βρίσκονται περισσότεροι παίκτες, αλλά στις προπονήσεις χρησιμοποιούσαμε παίκτες από την δεύτερη ομάδα, αλλά εκείνη την στιγμή υπήρχαν παίκτες με τεράστια ποιότητα και έπρεπε να κερδίζουμε. Βρισκόμαστε στον ΠΑΟΚ με στόχο να κερδίσουμε, οπότε θα πρέπει να κερδίσουμε. Αν ένας παίκτης από τις ακαδημίες είναι καλύτερος, τότε θα πρέπει να αγωνιστεί, αλλά αν ένας παίκτης από το κύριο γκρουπ είναι καλύτερος τότε θα πρέπει αυτός να αγωνιστεί. Πρέπει να δούμε ποιος είναι ο στόχος. Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο ή να πάρουμε τους παίκτες από την ακαδημία και να τους κάνουμε καλύτερους; Αν γίνει αυτό σημαίνει ότι είσαι εκτός στόχου. Οπότε εγώ μαζί με το τεχνικό επιτελείο μου θα έχω ένα γκρουπ χωρίς να κοιτάμε την ηλικία των παικτών».

Για την απουσία VAR προ διετίας: «Η σκέψη μου είναι ότι στο σπίτι μου θα είχα δύο πρωταθλήματα».

Για τους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ: «Γνωρίζω και τους δύο και ξέρω ότι και οι δύο είναι πολύ καλοί τερματοφύλακες. Ο Πασχαλάκης είναι διεθνής, θυμάμαι τον Ζίβκοβιτς από την εποχή που βρισκόμασταν στην Ξάνθη. Από όσο θυμάμαι τον Πασχαλάκη από την περίοδο που είμασταν μαζί στον ΠΑΟΚ είναι φανταστικός. Ξέρω την θέληση που έχουν για να προπονηθούν, οπότε έχει μια ξεκάθαρη και καλή εικόνα για αυτούς. Δεν θέλω να μιλήσω για την διαχείριση των δύο, μιλάω για το τι ξέρω ο ίδιος προσωπικά, οπότε δεν θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αλλαγή σε αυτή τη θέση».

Για το αν μίλησε με τον Πάμπλο Γκαρσία: «Δεν είχα καμία επικοινωνία με τον Πάμπλο Γκαρσία, βρισκόμαστε με τον κύριο Καρυπίδη, ώστε να μας αναφέρει το οποιοδήποτε θέμα και γενικότερα δεν είναι επιλογή μου να συζητάω με τους προηγούμενους προπονητές, γιατί ο καθένας τα βλέπει από την δική του οπτική γωνία και θέλω να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα όταν γνωριστώ με το γκρουπ».

Για το τι θα έλεγε στους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την αλλαγή προπονητή: «Μιλάω για την ενότητα γιατί είναι κάτι που μας ακολουθεί γενικότερα. Είναι κάτι το οποίο αποτελεί κομμάτι της ομάδας. Δεν αναφέρω ότι δεν υπήρχε ενότητα πριν, με τον Πάμπλο Γκαρσία και με τον Αμπέλ Φερέιρα. δεν σχολιάζω καθόλου την περίοδο που είχαν οι προηγούμενοι προπονητές του ΠΑΟΚ, αυτό που με αφορά είναι να μιλήσω για την δική μου φιλοσοφία. Μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος που αποτέλεσα μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ που κέρδισε το νταμπλ, είμαι περήφανος που βοήθησα η ομάδα να κερδίσει το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, είμαι περήφανος που σαν προπονητής της ομάδας, έδωσα την χαρά στον κόσμο να πανηγυρίσει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του. Είμαι εδώ γιατί θέλω να κερδίσω».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα