Γλαβίνας για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: Άλλο η Τοπική Αυτοδιοίκηση, άλλο η κεντρική πολιτική σκηνή

Ο Θανάσης Γλαβίνας δήλωσε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα στην προοδευτική κατεύθυνση -Αλλά ποτέ δεν μπήκαμε σε ένα παζάρι συνδιαλλαγής»

Στα σενάρια συνεργασιών ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, Θανάσης Γλαβίνας, σημειώνοντας πως η συζήτηση που έχει ανοίξει «αυτή τη στιγμή δεν ευνοεί. Ίσα-ίσα μπορεί να δίνει και άλλοθι στη Νέα Δημοκρατία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα στην προοδευτική κατεύθυνση. Αλλά ποτέ δεν μπήκαμε σε ένα παζάρι συνδιαλλαγής», τόνισε, προσθέτοντας πως «δεν υπήρξε καμία συμφωνία κορυφής».

«Όποια συμφωνία, ακόμη και του κ. Δούκα, έγινε από τη βάση, στην κοινωνία. Ήταν συμφωνία αυτοδιοίκησης, πάνω σε συγκεκριμένη ατζέντα. Επίσης συνέπραξαν σε αυτή την προσπάθεια του κ. Δούκα ήδη από τον α΄ γύρο στελέχη από την Ανανεωτική Αριστερά, το ΒΟΛΤ, από τη Φιλελεύθερη Συμμαχία και στον β΄ γύρο ο κ. Ζαχαριάδης με την παράταξή του και άλλοι», ανέφερε ο κ. Γλαβίνας, μιλώντας στη Naftemporiki TV.

«Άλλο η Αυτοδιοίκηση, άλλο η κεντρική πολιτική σκηνή»

«Άλλο η Αυτοδιοίκηση, άλλο η κεντρική πολιτική σκηνή», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως ο βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ «δεν είναι άλλος από το να οικοδομήσουμε μία ισχυρή προοδευτική παράταξη, η οποία μέρα με τη μέρα θα δημιουργήσει και ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα μέχρι τις επόμενες εκλογές».

Σημείωσε, επίσης, πως «επί τη βάση αυτών, οι ευρωεκλογές αποτελούν πολύ σημαντικό ορόσημο» για το ΠΑΣΟΚ, «ώστε να συνεχίσουμε αυτή τη νικηφόρα στρατηγική».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μίλησε για το «στοίχημα» των ευρωεκλογών, υποστηρίζοντας πως «από εκλογές σε εκλογές φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μία δυναμική, η οποία θεωρούμε ότι είναι αμετάκλητη και μη αναστρέψιμη».

«Ο κ. Κασσελάκης προσπάθησε να ρίξει ένα σωσίβιο σωτηρίας»

Παράλληλα, αναφερόμενος στα καλέσματα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε πως υπάρχουν «προβληματικές» παράμετροι.

«Δεν ξέρουμε επί ποια βάση γίνεται αυτή η συζήτηση και είναι πολλές φορές ανεδαφικά τα όσα λέγονται. Έχουμε ακούσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κεντροδεξιό κόμμα και ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί, έχουμε δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη περί του αντιθέτου, δεν γνωρίζουμε τι λέει η ηγετική ομάδα του κ. Κασσελάκη, όπως ο κ. Πολάκης. Σε μία στιγμή ήττας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάποια σημαντική νίκη για να βγει και να πει ότι κατάφερε κάτι, ο κ. Κασσελάκης προσπάθησε να ρίξει ένα σωσίβιο σωτηρίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε πως «οι πολίτες εκφράστηκαν και στις εθνικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αποδοκίμασαν και επιβράβευσαν συγκεκριμένες πολιτικές και θεωρούμε ότι οτιδήποτε άλλο στη συζήτηση αλλάζει τη στόχευση και δημιουργεί αποπροσανατολισμό».

Ο Θανάσης Γλαβίνας ανέφερε, επίσης, ότι η εκλογή του νέου δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, απέδειξε πως «τα πρόσωπα με ήθος, αξιοπρέπεια, επάρκεια και αξιόπιστο λόγο αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας».

«Οι ρωγμές που συνέβησαν στην κυβερνητική βιτρίνα σε αυτές τις εκλογές είναι πολύ σημαντικές και στις Περιφέρειες και στους επιμέρους δήμους. Υπάρχει μία σταθερά ανοδική δυναμική, φαίνεται ότι ο κόσμος αναζητά μία εναλλακτική λύση και έδωσε το μήνυμά του ειδικά στον β’ γύρο και προς την κυβέρνηση και προς την αντιπολίτευση. Θεωρούμε ότι αυτά τα μηνύματα πρέπει να τα λάβουμε και να δράσουμε αναλόγως», σημείωσε καταληκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα