Γλίτωσε την αφαίρεση βαθμών ο Παναθηναϊκός που τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές

Δεν προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ για μείωση το τριφύλλι κατόπιν απόφασης Γιαννακόπουλου.

O Παναθηναϊκός δεν τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών παρά μόνο με ποινή τριών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών για τη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ως εκ τούτου το «τριφύλλι» δεν θα ξεκινήσει με αφαίρεση βαθμών το νέο πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να εκτίσει 3+1 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η διακοπή του Game 4 της σειράς των τελικών με τον Ολυμπιακό έπειτα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ, οδήγησε προφανώς σε απώλεια του αγώνα με σκορ 0-20

Οι Πράσινοι από την πρώτη στιγμή εξέφραζαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, αλλά και την απορία τους για τον τρόπο που διακόπηκε η αναμέτρηση. Συγκεκριμένα εστίαζαν στο ότι η απόφαση πάρθηκε από τη διαιτητική ομάδα και συγκεκριμένα τον Κορομηλά ενώ η Αστυνομία δεν συναινούσε, επισημαίνοντας δε και το γεγονός πως δεν είχε υπάρξει καμία προειδοποίηση νωρίτερα.

Τελικά ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ δικαίωσε το Τριφύλλι, καθώς δεν επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών, παρά μόνο ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Υπενθυμίζεται βέβαια πως ο Παναθηναϊκός “κουβαλούσε” μία αγωνιστική τιμωρία κι από το Game 2 της σειράς, ως εκ τούτου, θα αγωνιστεί χωρίς τον κόσμο του στα πρώτα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια της επόμενης σεζόν.

Κατόπιν απόφασης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η “πράσινη” ΚΑΕ δεν πρόκειται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για τη μείωση της ποινής. Στον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε ακόμη πρόστιμο 17.500 ευρώ.

«Ο αγώνας δεν διεκόπη λόγω των επεισοδίων»!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του Αθλητικού Δικαστή στο σημείο της απόφασης για τις τρεις αγωνιστικές, ότι ο αγώνας δεν διακόπηκε λόγω των επεισοδίων που συνέβησαν!

Η εν λόγω απόφαση είναι προφανές ότι αφήνει έκθετους τους διαιτητές Κορομηλά, Παπαπέτρου και Θεωνά για τον τρόπο που αποφάσισαν να διακόψουν την αναμέτρηση, μιας και τα πιο σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα κατόπιν της οριστικής διακοπής του αγώνα.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

“Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): α) για παραπτώματα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας, την ποινή της έγγραφης επίπληξης με παράλληλη ανακοίνωση στον τύπο και χρηματικό πρόστιμο τεσσάρων χιλιάδων (4.000,00) ευρώ, β) για υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ, γ) για υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και για τα οποία ακολούθησαν δύο (2) προειδοποιήσεις, την ποινή της επίπληξης και το χρηματικό πρόστιμο των χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ, δ) για επεισόδια (καπνογόνα, κροτίδες) εκτός του αγωνιστικού χώρου (κερκίδες),το χρηματικό πρόστιμο των δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400,00) ευρώ, ε) για επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ειδικότερα ρίψη ομάδας αντικειμένων, χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ και στ) για επεισόδια που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα και ο αγώνας δεν διεκόπη οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών, την ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που διεξήχθη στις 15-6-2023”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα