Η αποδόμηση Παππά: «Έκπτωτος νο 2» στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιογρ΄άφος βάζει στο στόχαστρο τον πρώην υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσ΄ίπρα, Νίκο Παππά.

Ο αρθογράφος και γνωστός για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα Γιώργος Λακόπουλος τον χαρακτηρίζει  «έκπτωτο νο 2» σε ένα κόμμα που αλλάζει, λίγες μέρες αφότου επεφύλαξε ανάλογη μεταχείριση στον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη- προφανώς κατά τον αρθρογράφο «έκπτωτο νο 1».

Η στοχοποίηση του Νίκου Παππά ερμηνεύεται ως εκπορευόμενη από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το κείμενο είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, στη λογική όμως, του «κρύο- ζεστό». Ενώ γίνεται αναφορά σε όλες τις υποθέσεις που ο κ.Παππάς βρέθηκε στο επίκεντρο επικριτικά, παράλληλα ο αρθρογράφος σπεύδει να τον επαινέσει π.χ. για «τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό».

Στο δια ταύτα του άρθρου πάντως, που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Γιώργου Λακόπουλου, anoixtoparathyro.gr διαφαίνονται οι διαθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον «έκπτωτο ν.2». Γράφει χαρακτηριστικά:

Μπορεί αυτή η «έκπτωση» να τον αδικεί. Αλλά οι νόμοι της πολιτικής είναι αμείλικτοι. Οι ίδιοι νόμοι ορίζουν πλέον και το σημερινό στάτους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλες συνθήκες ο Παππάς θα ήταν ο κινητήριος μοχλός της μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι απλώς ένα στέλεχος σε υπερκινητικότητα.

Δεν βαρύνεται με κάτι χειροπιαστό, δεν έχει εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη, διατηρεί το προφίλ του ικανού και δραστήριου, είναι «σκιώδης υπουργός». Αλλά δεν είναι όπως παλιά.

Όταν έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό του δεν το έκανε, με την αποφασιστικότητα που θα περίμενε κανείς από κάποιον του οποίου η τύχη έχει συνδεθεί με τον αρχηγό του.

Αναπόφευκτα τώρα που το κόμμα πάει να αλλάξει, αυτός πρέπει να επιβιώσει σε σχετική απόσταση από τον Τσίπρα και με βαριά πλήγματα στην εικόνα του. Και πάντως χωρις το ρόλο στον οποίο μάλλον δεν υπήρχε καλύτερος.

Διαβάστε επίσης