Η… ασθενής μνήμη του Πάνου Καμμένου

Πριν από μερικές ημέρες (στις 16 Σεπτεμβρίου) ο Πάνος Καμμένος είχε καλέσει στο γραφείο του στο Πεντάγωνο τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να συζητήσουν για τις αλλαγές στο μισθολόγιο τους.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μερικές μόνο ημέρες, προκειμένου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να διαρρήξει τις σχέσεις του με τους συνδικαλιστές ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικής και Λιμενικού που επιχείρησε να προσεταιριστεί προς άγραν εκλογικής πελατείας. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν είχε στείλει ανάλογη πρόσκληση στις Ενώσεις και τους Συνδέσμους των στρατιωτικών είτε των εν ενεργεία είτε των αποστράτων.

Αφορμή για τη συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης έξω από το ΥΠΕΘΑ, εκφράζοντας την αντίθεση τους για «τις παλινωδίες της κυβέρνησης στην τήρηση των δικαστικών αποφάσεων για μισθολογική αποκατάσταση και τις επερχόμενες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια». Σύμφωνα με όσα λένε οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ήθελαν να θυμίσουν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τις προεκλογικές του δηλώσεις ότι δεν θα συμμετείχε σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα εάν αυτό δεν υλοποιούσε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαίωνε τους ένστολους. Αυτός είναι και ο λόγος που ανήρτησαν πανό με τη φωτογραφία του στην είσοδο του ΥΠΕΘΑ του στη λεωφόρο Μεσογείων.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από τη Μπρατισλάβα που βρίσκεται απάντησε μέσω Twitter, αρχικά κάνοντας τον… Κινέζο και μετά εξαπολύοντας επίθεση στη σημερινή αντιπολίτευση. Αρχικά έγραψε ο κ. Καμμένος: «Προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας διαμαρτύρεται έξω από το ΥΠΕΘΑ!!! Λάθος υπουργείο!», για να επανέλθει λίγη ώρα αργότερα γράφοντας: «Προς ΠΟΑΣΥ: Η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ σας έκοψε το 60%, ο Γεωργιάδης σας λέει “ένστολους”, εμείς παλεύουμε στο ΥΠΕΘΑ και για εσάς. Δεν θέλετε; ΟΚ, καλό δρόμο».

Άμεση ήταν η απάντηση των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών, όπου σε κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν:
«Με κυρίαρχα συνθήματα, “Τα λεφτά δεν είναι του Στρατού, είναι του Ελληνικού Λαού” και “Καμμένε θυμήσου την υπόσχεσή σου κι αν δεν μπορείς, άντε παραιτήσου”, οι Ομοσπονδίες μας σε συνέχεια της πανελλαδικής ένστολης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, όπως είχαν προαναγγείλει, πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στη λεωφόρο Μεσογείων, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην ανακολουθία λόγων και έργων του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και νυν Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμμένου.

Ο συγκυβερνήτης κος Πάνος Καμμένος, κατελήφθη “ψευδόμενος”, όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τα ηχητικά ντοκουμέντα των δηλώσεών του πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως υπουργού, στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Αμύνης της Χώρας.

Από τις δημόσιες καταγγελίες και δεσμεύσεις του, πριν από τις εκλογές, ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, διότι όπως πολύ σωστά έλεγε τότε, ήταν αντισυνταγματικές οι διατάξεις που επέβαλαν άδικες μισθολογικές περικοπές πριν από το 2012, έφτασε τώρα στο σημείο να διχάζει τους ενστόλους, προωθώντας ανεπίτρεπτους διαχωρισμούς σε “δικούς μου” και “δικούς τους” με μόνο μέλημά του, την απόκρυψη της αλήθειας.

Αλήθεια αμείλικτη και για τον ίδιο, αφού αδιάψευστος μάρτυρας είναι από τη μια οι κατά καιρούς δηλώσεις του και από την άλλη το κυοφορούμενο νέο ειδικό μισθολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αποτελεί συνέχεια των μνημονιακών περικοπών και αδικιών εις βάρος των ενστόλων. Διότι, τι άλλο παρά την πολιτική των περικοπών εξυπηρετούν τα «εφευρήματα» άλλοτε του παγώματος και ξεπαγώματος των μισθολογικών προαγωγών, άλλοτε των ισοδυνάμων και άλλοτε των εξαιρέσεων και των προσωπικών διαφορών, ενώ το μόνο ορθό και αναμενόμενο από εμάς μέτρο, είναι ο σεβασμός τόσο στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όσο και στους θεσμούς που εκπροσωπούμε;

Όσο για το “ποιοι παλεύουν πραγματικά”, θα φανεί εκ του αποτελέσματος (εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ). Σε όσους νομίζουν δε, ότι δεν εκφράζουμε τις αγωνίες των συναδέλφων μας αλλά κάνουμε μικροπολιτική, δηλώνουμε ότι τα “ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ” τελείωσαν για όλους. Τέλος, οι Ομοσπονδίες συνεχίζουν τον αγώνα για πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ, απορρίπτουν διχαστικές πρακτικές και καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις τους».

Διαβάστε επίσης