Η διασκέδαση χτύπησε… κόκκινο στον χορό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής

Χτύπησε… κόκκινο η διασκέδαση το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου, με περισσότερα από 1.000 άτομα να δίνουν το παρών στον ετήσιο χορό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής που και φέτος διοργανώθηκε στο Posidonio Music Hall. Ο Γιάννης Πλούταρχος, η Πέγκυ Ζήνα, οι Kings και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής. Γιώργος Καλλιακμάνης, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα στο πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών, τις συζητήσεις για το μισθολόγιο που προκαλούν αγωνία στους αστυνομικούς, την μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Ο κ. Καλλιακμάνης απεύθυνε έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να στηρίξει τον έλληνα αστυνομικό, «ο οποίος είναι ο θεματοφύλακας των θεσμών και της Δημοκρατίας». Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής αναφέρθηκε και στο ημερολόγιο για το 2017, το οποίο αφορά την προσπάθεια επιστροφής των αρχαίων γλυπτών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα του Παρθενώνα. Ένα ημερολόγιο το οποίο έχει αποσπάσει τα πλέον κολακευτικά σχόλια, τόσο για την αισθητική του όσο και για τον σκοπό που στηρίζουν έμπρακτα οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Πάρα πολλές οι ωραίες παρουσίες, με την γνωστή δημοσιογράφο – παρουσιάστρια, Ζήνα Κουτσελίνη, απαστράπτουσα να προλογίζει τις βραβεύσεις που πραγματοποίησε η Ένωση σε πρόσωπα που ξεχώρισαν για την προσφορά και τις πράξεις τους την χρονιά που μας πέρασε. Τιμήθηκε ο αστυνομικός Δημήτρης Κατσώνης, διότι στις 7 Αυγούστου 2015 και ώρα 12:00, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, με αυτοθυσία ανέσυρε ηλικιωμένο στην πλαζ της Βάρκιζας, σώζοντάς του τη ζωή. Τιμήθηκε ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΕΗΑ, Πάνος Σόμπολος, για την επί σειρά ετών προσφορά του στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Ο Πάνος Σόμπολος, με την αυθεντικότητα και την αντικειμενικότητα μετάδοσης των γεγονότων που τον διέκρινε, θεωρείται από όλους παράδειγμα προς μίμηση στο δημοσιογραφικό χώρο και συγκεκριμένα στο αστυνομικό ρεπορτάζ.
Τιμήθηκε επίσης, η κυρία Φωτεινή Νομικού, διότι επιδεικνύοντας μεγάλη ψυχραιμία συνέβαλε τα μέγιστα για να συλληφθούν κακοποιοί, οι οποίοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους και τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά. Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή παραλαβής του βραβείου από την εγγονή της κυρίας Φωτεινής, η οποία ευχαρίστησε την Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. για το γεγονός ότι δεν ξέχασε την εκλιπούσα γιαγιά της. Τιμήθηκε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, διότι επί 30 και πλέον έτη συμβάλλει στην καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας και τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η συνεργασία του Γιώργου Τσούκαλη με τις Αρχές, είναι ο λόγος ώστε να επιστρέψουν και να παραμείνουν στη Χώρα μας σήμερα περισσότερες από 15.000 αρχαιότητες.

Απονεμήθηκε έπαινος στον επιχειρηματία, Βασίλειο Κοντόπουλο, για την έμπρακτη και διαχρονική του στήριξη στις δράσεις της Ένωσής μας. Απονεμήθηκε έπαινος στην τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ταεκβοντό, αστυνομικό Μαρία Καρπαθάκη. Με τις επιτυχίες της ανύψωσε το αίσθημα περηφάνιας τόσο των ελλήνων αστυνομικών αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Απονεμήθηκε έπαινος στον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, για τις αμέτρητες χορηγίες στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Τον έπαινο παρέλαβε ο εκπρόσωπος και Διευθυντής του γραφείου του κυρίου Μαρτίνου, Γεώργιος Παγώνης. Έπαινο επίσης παρέλαβαν οι Μιχαήλ Τολίκας και Χαράλαμπος Νίκας, για την προσφορά τους στον ένστολο συνδικαλισμό.

Η κοπή της βασιλόπιτας
Την πίτα ευλόγησε ο πατέρας και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου, Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος προσέφερε στον Γιώργο Καλλιακμάνη μια εικόνα του Αγίου Αντωνίου, αντίγραφο της εφεστίου εικόνας του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου. Στη συνέχεια, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης έκοψε ένα κομμάτι πίτας με σύντομο χαιρετισμό. Αξίζει να σημειώσουμε την παρουσίαση της κοπής της πίτας έκανε η επίσης απαστράπτουσα Γεωργία Παράσχου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Πανούσης, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α. Ιωάννης Κατσιαμάκας, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ιωάννης Κωνσταντάτος, ο Πρόεδρος IPA, Ιωάννης Καραπατάκης, ο οικονομολόγος αξιωματικός ε.α. και πρώην Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλειος Μαστρογιάννης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας νοτιοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος, Πέτρος Γραμμένος, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών, Μιχαήλ Καρχιμάκης, ο εκπρόσωπος ένστολων ΣΥΡΙΖΑ, Χαράλαμπος Νίκας, ο πολιτευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νομού Λάρισας, Μιχαήλ Τολίκας, ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, η Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO τεχνών λόγου και επιστημών για την Ελλάδα, Νίνα Διακοβασίλη, ο Γεώργιος Παγώνης ως εκπρόσωπος του εφοπλιστή κυρίου Μαρτίνου, ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Αθανάσιος Κανελλόπουλος και η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια, Ζήνα Κουτσελίνη.

Αξιωματικοί, δημοσιογράφοι και δώρο – έκπληξη
Πέραν των προαναφερομένων, την εκδήλωση της Ένωσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, Βασίλειος Βράντζας, Μέλη της εκτελεστικής γραμματείας και του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., καθώς και τα Προεδρεία των Ενώσεων Βορειοανατολικής, Δυτικής, Πειραιά, Αθηνών, Λασιθίου, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης, ο  Α΄αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της IPA, Νικόλαος Μαρούντας, ο Δ/ντης Κ.Ι.Α., Ταξίαρχος Αθανάσιος Μπαδέκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών, Α/Δ Μιχαήλ Σδούκος, ο Δ/ντης Γραφείου Γεν. Γραμμ., Α/Δ Αριστείδης Μούρτος, οι αναπληρωτές Διευθυντές της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών, Α/Δ Κονδύλης Χρήστος και Α/Δ Χρυσανθόπουλος Αριστείδης, ο Διοικητής του Τ.Τ. Αττικής οδού, Α/Υ Νικόλαος Πέτρου και ο Διοικητής του Τ.Τ. Ελληνικού, Α/Υ Σωτήριος Καλταμπάνης.

Από το δημοσιογραφικό κόσμο, εκτός του βραβευθέντα Πάνου Σόμπολου, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής τίμησαν με την παρουσιά τους ο Δημήτριος Πόποτας, ο Σπύρος Λεβιδιώτης,  η Άρια Καλύβα, ο Μιχάλης Τεζάρης, ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Γεραφέντης, ο Ιωάννης Μούτσιος, ο Εμμανουήλ Σταυρακάκης και ο Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, προσέφερε στην δημοσιογράφο – παρουσιάστρια, Ζήνα Κουτσελίνη ένα έργο του διεθνούς φήμης γλύπτη, Γιάννη Μπάρδη, με θέμα μία αρχαία μάσκα.

Διαβάστε επίσης