«Η διεφθαρμένη κυβέρνηση έδωσε τη Μακεδονία στα Σκόπια»

Μύδρους εναντίον της κυβέρνησης -την χαρακτήρισε διεφθαρμένη και σε αποσύνθεση- εξαπέλυσε από τον τ/σ Alpha ο Βασίλης Κικίλιας. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως «έδωσε τη Μακεδονία στα Σκόπια, εκχωρώντας την εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς και ενήργησε με τέτοιο τρόπο που ζημιώνει τα εθνικά μας συμφέροντα».

Συνεχίζοντας τα πυρά, ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. επεσήμανε πως «τους βλέπουμε να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων, και βλέπουμε και παραδίπλα κορυφαίους δικαστικούς, να καταγγέλλουν συναδέλφους τους για πιέσεις στη Δικαιοσύνη. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια διεφθαρμένη κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποσύνθεση». Ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ακόμα ότι η «γαλάζια» παράταξη δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε σήμερα ούτε αύριο, ενώ πρόσθεσε πως δημιουργούνται τετελεσμένα με αυτή τη συμφωνία και ο μόνος τρόπος να εμποδιστεί είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Σε ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά αιγιαλίτιδα ζώνη, ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την εκτίμηση πως η τελευταία εξέλιξη δημιουργεί νέα ανησυχία. «Η υπεροπτική και υπερφίαλη αντιμετώπιση τόσο σοβαρών θεμάτων από έναν δημόσιο λειτουργό, οδηγεί σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Στην παραλαβή-παράδοση του ΥΠΕΞ, ένας σοβαρός πολιτικός, κατά τα δικά του λεγόμενα, αποφάσισε κατά την αποχώρησή του να προαναγγείλει την αποσπασματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια και χειρισμούς στα θέματα της ΑΟΖ. Δεν γίνεται έτσι σοβαρή εξωτερική πολιτική, δημιουργώντας τετελεσμένα κατ’ αποκοπή και προσχωρώντας στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας, που μιλάει για ειδικό καθεστώς στο Αιγαίο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τεράστιο γεωστρατηγικό παιχνίδι σε εξέλιξη»

Όπως είπε τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, «ξεδιπλώνεται ένα τεράστιο γεωστρατηγικό παιχνίδι στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου για τα ενεργειακά, ο ενεργειακός χάρτης της Ευρώπης αλλάζει και αυτό περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ ως αιχμή του δόρατος αυτής της πολιτικής». «Πώς μπορεί κανείς να ανοίγει ελαφρά τη καρδία τέτοια θέματα στην πιο κρίσιμη στιγμή;», διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για έναν «ανίσχυρο πρωθυπουργό» και πρόσθεσε ότι «οι υπουργοί του έβγαλαν τα “απλυτά” τους στο υπουργικό Συμβούλιο, απέπεμψε με κολακείες και διθυράμβους ένα υπουργό που θεωρητικά συμφωνεί μαζί του και κράτησε έναν άλλο που προτάσσει κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι προφανές ότι υπάρχει κάτι σάπιο στο “βασίλειο της κυβέρνησης”».

Διαβάστε επίσης