Το… θέατρο του παραλόγου συνεχίζει ο Πάνος Καμμένος

Καλά κρατεί το… θέατρο του παραλόγου, με τον Πάνο Καμμένο σε ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστεί να προσπαθεί να πείσει για την… πατριωτική του στάση. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, γαντζωμένος μέχρι την ύστατη ώρα στην καρέκλα του, είπε… μία από τα ίδια σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και την παραμονή του στην κυβέρνηση.

«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε», υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια, αν και γνωρίζει ότι η Συμφωνία ήδη «τρέχει» και παράγει έννομα αποτελέσματα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχίζει να νομίζει ότι μπορεί να… πλανέψει τον κόσμο με τη ρητορική του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι εάν όντως ήθελε να αποτρέψει την υπογραφή της Συμφωνίας είχε μία και μοναδική επιλογή, προτίμησε όμως την παραμονή του για λίγους μήνες παραπάνω σε μία κυβέρνηση που δείχνει να τρεκλίζει μετά και την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Την ίδια ώρα, υποστηρίζει πως η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα μια «έντιμη και ανοιχτή συνεργασία» και προσθέτει ότι: «Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά». Ακόμη υποστηρίζει πως «όπως είπε ο Τσίπρας στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε».

Τα tweet του και ο… Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος

«Ποτέ δεν είχαμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας. Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία. Πολλοί “καμμενολόγοι” μιλούν για τα tweet μου. Εδώ είναι Βαλκάνια να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση. Από εδώ ξεκίνησε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά».

Ο κ. Καμμένος έστειλε μήνυμα και εντός των ΑΝΕΛ λέγοντας: «Εκτός από τους “Μακεδονομάχους” αποκτήσαμε και νέα κατηγορία: του “Μακεδονοκλάστες”. Αφού τους διορίσαμε μας ζητάνε τα ρέστα. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη (γι’ αυτούς). Δεν έχουν θέση στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Καλό τους ταξίδι!». Με απλά λόγια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «ομολογεί» ότι προέβη σε διορισμούς ημετέρων τους οποίους πλέον διώχνει, καθώς τόλμησαν να διαφωνήσουν με τις θέσεις του «ευεργέτη» τους, προέδρου των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε επίσης