Η δύσκολη εξίσωση Οικονόμου για τους στημένους αγώνες στο Στοίχημα

Γράφουν οι εφημερίδες, αναρτώνται στα site, βγαίνουν στη φόρα τις τελευταίες ημέρες για ύπαρξη επιστολής που έφτασε στον Άρειο Πάγο στην οποία αναφέρεται πως πέντε πρόεδροι ομάδων της Stoiximan Super League (Γ., Κ., Π., Χ., Α.) στοιχημάτιζαν σε στημένα ματς των ομάδων τους.

Ο συντάκτης της επιστολής είναι ποδοσφαιρικός παράγοντας και αναφέρεται στην προηγούμενη σεζόν και στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.

Σύμφωνα με τον επιστολογράφο, δύο από τους προέδρους στοιχημάτισαν από κοινού στον μεταξύ τους αγώνα. Μάλιστα περιορίστηκαν στο αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου που είχε ευρύ σκορ.

Ένας, τρίτος πρόεδρος και ιδιοκτήτης ΠΑΕ πόνταρε δύο φορές (επιτυχώς!) στην ήττα της ομάδας του.

Άλλοι δύο στοιχημάτισαν μέσω των κωδικών του κυκλώματος σε αποτελέσματα των ομάδων τους που διαμορφώθηκαν στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Η επιστολή θα συσχετισθεί με τις έρευνες της Eurojust, της Interpol, της Εισαγγελίας Αθηνών και της Οικονομικής Αστυνομίας. Μάλιστα θα υπάρξει ταυτοποίηση με τις νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα στοιχεία από τα κατασχεμένα κινητά και ψηφιακά μέσα.

Πέραν αυτών όμως βγαίνουν καθημερινά στο φως της δημοσιότητας στοιχεία από μεγάλη έρευνα της Interpol με αντικείμενο στημένα παιχνίδια και στοιχηματισμό που αφορούν κυρίως παράγοντες της SL2. Πολλοί  βρίσκονται στο επίκεντρο, προσάγονται στην ασφάλεια, συγκεντρώνονται στοιχεία, γίνονται κατασχέσεις σε κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Η επιχείρηση της Εισαγγελίας Αθηνών και της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την  Interpol, έχει ερευνήσει δεκάδες πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ποδοσφαιριστές και παράγοντες ΠΑΕ και ερασιτεχνικών ομάδων. Η έρευνα αυτή αφορά αγώνες σε βάθος χρόνου.

Το πρωτάθλημα όμως αρχίζει, η κλήρωση της Super League γίνεται τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης ζητάει την παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου και η αρμόδια αρχή για το παράνομο στοίχημα ΕΠΑΘΛΑ δεν βγάζει άχνα…

Τι θα γίνει αν-λέμε αν-διαπιστωθεί ότι όντως υπάρχουν αδικήματα με παράγοντες του ποδοσφαίρου να συμμετάσχουν σε αυτά, όπως της στοιχηματικής απάτης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και αρκετά άλλα του ποινικού κώδικα;

Πώς, πότε και από ποιο όργανο θ’ αποδοθούν Πειθαρχικές ευθύνες; ΑΜΕΣΑ βέβαια αφού ο νόμος το επιτρέπει, ώστε να μην χρειάζεται 10-15 χρόνια για να κριθεί ποινικά κάθε υπόθεση. Τι θα γίνει αν μεσούσης της περιόδου, αποβληθούν υπαίτιες ΠΑΕ, από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της SL1 και SL2;

Ας μην ξεχνάμε πως η πανίσχυρη Γιουβέντους της παντοδύναμης οικογένειας Ανιέλι, υποβιβάστηκε στη Serie B και της αφαιρέθηκε κι ένας τίτλος του «στημένου» πρωταθλήματος.

Δύσκολη εξίσωση για «πρωτάρη» Υπουργό Αθλητισμού…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα