Καθημερινή ενημέρωση

Η εκπαίδευση των Ελλήνων προπονητών

Eιδικό πρόγραμμα κατάρτισης για νέους προπονητές υποψήφιους κατόχους του UEFA Pro, πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας, με τη συμμετοχή τριών Ελλήνων να ξεχωρίζει. Συγκεκριμένα οι Νίκος Νταμπίζας, Στέλιος Μανωλάς και Στέλιος Γιαννακόπουλος με επικεφαλής τον διευθυντή των σχολών προπονητών της ΕΠΟ, Τέλης Μπατάκης, έδωσαν  το παρών στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα με τίτλο «UEFA Pro exchange students» στοχεύει στην εξέλιξη των προπονητών κι έλαβε χώρα το διάστημα 13-16 Μαΐου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν πάνω σε θέματα όπως η κατοχή μπάλας, οι στατικές φάσεις, οι σχέσεις των τεχνικών με τα Μέσα, η φυσική κατάσταση και η τακτική.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νταμπίζας δήλωσε: «Τα οφέλη είναι πολλαπλά και πολύτιμα. Πετύχαμε το σκοπό μας, δηλαδή να φύγουμε πλουσιότεροι σε επίπεδο γνώσης και εμπειρίας».

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Μανωλάς τόνισε: «Το ποδόσφαιρο αλλάζει και είμαστε υποχρεωμένοι να ανανεώνουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας», ενώ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος επισήμανε: «Γεμίσαμε τα τετράδιά μας με σημειώσεις. Αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι ανάμεσα σε συναδέλφους με φιλοδοξίες και δίψα για μάθηση».

Διαβάστε επίσης