Η Ελλάδα δωρίζει 150.000 δόσεις εμβολίων στην Ιορδανία

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ανάπτυξη των πολύπλευρων σχέσεων Ελλάδας - Ιορδανίας εφόσον υπάρχει το περιθώριο και οι προοπτικές

Συνάντηση είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Abdullah II bin Al-Hussein, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα στα πλαίσια της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Καλώς ήρθατε ξανά. Είχαμε μια εξόχως ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόσο σε τριμερές, όσο και σε διμερές επίπεδο, και πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εξετάσουμε τις λεπτομέρειες της διμερούς μας σχέσης. Πιστεύω ότι έχουμε εντοπίσει πολλούς τομείς συνεργασίας που εκτείνονται και πέραν της θεμελιώδους γεωπολιτικής ατζέντας στους οποίους οφείλουμε να εστιάσουμε. Ήταν μεγάλη μου χαρά που σας γνώρισα και προσβλέπω στην ενίσχυση αυτής της σχέσης».

Με τη σειρά του, ο  Abdullah II bin Al-Hussein απάντησε: «Σας ευχαριστώ πολύ για το θερμότερο ίσως καλωσόρισμα που θα μπορούσαμε να φανταστούμε, κατά την επιστροφή μας εδώ στην Αθήνα και, όπως είπατε και εσείς, για τη συνάντηση και τη γνωριμία μας αλλά και τη χημεία που είναι εμφανής μετά από λίγες μόνο ώρες. Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μας, όχι μόνο σε διμερές επίπεδο με τη χώρα σας, αλλά και με την Κύπρο, δείχνουν ότι έχουμε πολλή και καλή δουλειά μπροστά μας με την κατάλληλη συνέχεια. Περιορίζομαι απλώς να εκφράσω την ειλικρινή μου ικανοποίηση για την επιτυχία αυτής της Τριμερούς και των διμερών συναντήσεων. Και σας ευχαριστώ πολύ. Ανυπομονώ να σας συναντήσω ξανά, ελπίζω στο άμεσο μέλλον. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, για το Κυπριακό  και για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Η Ελλάδα για να ενισχύσει τον αγώνα της Ιορδανίας κατά της πανδημίας θα αποστείλει το επόμενο διάστημα με τη μορφή δωρεάς 150.000 δόσεις εμβολίου.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η επίλυση των παραπάνω  ζητημάτων πρέπει να υλοποιηθεί με ειρηνικό τρόπο  και σύμφωνα με τις αρχές της καλής γειτονίας, τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ανάπτυξη των πολύπλευρων σχέσεων Ελλάδας – Ιορδανίας εφόσον υπάρχει το περιθώριο και οι προοπτικές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα