Η ενόχληση της Κόντα σε ερωτήσεις δημοσιογράφου (video)

Στεναχώρησε τους Βρετανούς με τον αποκλεισμό της στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον η Τζο Κόντα αλλά θεωρεί ότι έκανε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και δεν μπορεί κανένας να της προσάψει κάτι. Δημοσιογράφος της Express όμως, ίσως είχε αντίθετη άποψη γιατί την πίεσε στη συνέντευξη Τύπου και υποστήριξε ότι έχει αδυναμίες τις οποίες πρέπει να σταθμίσει.

“Βγήκα εκεί έξω και προσπάθησα το καλύτερό μού αλλά σήμερα δεν ήταν αρκετό. Δε μετανιώνω για καμιά απόφαση που πήρα, έκανα το καλύτερο που μπορούσα»., είπε η Κόντα μετά  την ήττα της από την Μπάρμπορα Στρίκοβα με 7-6, 6-1 για να ερωτηθεί αρχικά από τον δημοσιογράφο της Express.  

«Μήπως θα πρέπει να κοιτάξετε να δείτε πώς θα χειριστείτε καλύτερα τους μεγάλους πόντους; Καλό είναι να λέτε ότι πολλά έχουν να κάνουν με τον αντίπαλό σας, αλλά υπήρχαν πόντοι-κλειδιά όπου θα μπορούσατε να πατε καλύτερα».

«Αυτή είναι η επαγγελματική σας τενιστική άποψη;», τον ρώτησε η Βρετανίδα.

«Είναι αυτό που είδα ως θεατής, όπως και όλοι οι υπόλοιποι στο Centre Court, που ήμασταν μαζί σας. Και οι αριθμοί της IBM το λένε επίσης», απάντησε ο δημοσιογράφος.

Και τότε η Κόντα έβγαλε εκνευρισμό. «Δε νομίζω ότι πρέπει να μου κάνετε παρατήρηση με τόσο σκληρό τρόπο. Θέλω να πω, νομίζω πως είμαι ανοιχτή απέναντί σας. Λέω πως αισθάνθηκα εκεί έξω. Αν δεν θέλετε να δεχτείτε την απάντησή μου ή δε συμφωνείτε με αυτή, είναι εντάξει. Ακόμα πιστεύω στο τένις που παίζω, ακόμα πιστεύω στον τρόπο που αγωνίζομαι. Δεν έχω να πω κάτι άλλο στην ερώτηση».

Ο δημοσιογράφος επέμεινε. «Απλά σας ρωτάω σαν κάποια που θέλει να προχωρήσει μετά από αυτό, να μάθει από αυτό, να κερδίσει ένα Grand Slam μια μέρα».

«Σας παρακαλώ μη με πατρονάρετε», του είπε τότε η Κόντα, με τον δημοσιογράφο να αρνείται πως έχει τέτοια πρόθεση. «Όχι, το κάνετε. Με τον τρόπο που κάνετε την ερώτησή σας, είστε αγενής και με πατρονάρετε. Είμαι επαγγελματίας αθλήτρια, που έκανε το καλύτερό της σήμερα και αυτό είναι όλο».

Δείτε το επίμαχο σημείο από το 3.30 έως το 5.00 του βίντεο

Διαβάστε επίσης