Η ΕΟΕ δίνει 150.000 ευρώ σε 33 αθλητές για προετοιμασία

Σε ποιους θα πάνε τα χρήματα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

H επιτροπή Ολυμπιακής προετοιμασίας της Eλληνικής Ολυμπιακής επιτροπής (ΕΟΕ) θα επιχορηγήσει με 149.774 ευρώ αθλητές και αθλήτριες για Ολυμπιακή προετοιμασία, ύστερα από αιτήματα των Ομοσπονδιών τους. Η σχετική πρόταση έγινε αποδεκτή στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλεια της ΕΟΕ.

Στην ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία θα δοθούν 30.000 ευρώ για αγορά σκαφών και εξοπλισμού για τους ιστιοπλόους Ιορδάνη Πασχαλίδη – Μελίνα Γκαρή (NACRA 17), Λεωνίδα Τσορτανίδη (iQFOiL) , Δήμητρα Ποντίφιξ (iQFOiL), Κάμερον Μαραμενίδη (Formula Kite), Aριάδνη Σπανάκη – Οδυσσέα Σπανάκη (470 Mixed), Eρμιόνη Γκίκα (ILCA 6), Δημήτρη Παπαδημητρίου (ILCA 7) .

Στην ελληνική Γυμναστική ομοσπονδία 27.000 ευρώ στους Νίκο Ηλιόπουλο, Αντώνη Τανταλίδη, Στέφανο Τσολακίδη και Αθανασία Μεσίρη για συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας 30.000 ευρώ για την Εθνική Ομάδα ορεινής ποδηλασίας γυναικών με την Ελευθερία Γιάχου, την Αλεξάνδρα Αδάμ και την Ειρήνη Καρούσου, για συμμετοχή σε αγώνες Ολυμπιακής πρόκρισης.

Στον ΣΕΓΑΣ 22.774 ευρώ για την προετοιμασία των αθλητών Γιάννη Κυριαζή και Κωνσταντίνου Δουβαλίδη και των αθλητριών Παναγιώτας Δόση, Δήμητρας Γναφάκη και Ολγας Φιάσκα.

Στην ελληνική ομοσπονδία πάλης 28.000 για τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες και προπονητικά καμπ της Μαρίας Πρεβολαράκη και των αθλητών Λεωνίδα Κεσίδη, Νίκου Ντούνια, Απόστολου Τσιόβολου, Ηρακλή Παγκαλίδη και Γιώργου Κουγιουμτσίδη.

Στην ελληνική ομοσπονδία πυγμαχίας 12.000 ευρώ σε αγώνες Ολυμπιακής πρόκρισης των αθλητών και αθλητριών Μιχάλη Τσαμαλίδη, Βαγγέλη Νανιτζανιάν, Στέλιου Ρούλια, Ολγας Παπαδάτου, Αντωνίας Γιαννακοπούλου, Βασιλικής Σταυρίδου και Κατερινας Κουτσογεωργοπούλου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα