Η εθνική νέων πόλο ξανά στην κορυφή του κόσμου

Στην κορυφή του κόσμου στάθηκε ξανά η εθνική νέων στο πόλο. Η Ελλάδα επικράτησε 6-4 της Σερβίας και κατέκτησε στο Κουβέιτ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για δεύτερη σερί χρονιά, έπειτα από την -προ δύο ετών- επιτυχία στο Βελιγράδι.

Από δύο γκολ σημείωσαν Αλαφραγκής και Γκιουβέτσης, από ένα ο Νικολαΐδης και ο Κάκαρης.

Η άμυνα οδήγησε την ομάδα του Τεό Λοράντος στην τεράστια επιτυχία. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι οι αντίπαλοί μας όχι μόνο δεν σκόραραν στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά χρειάστηκαν συνολικά 15 λεπτά για να παραβιάσουν την εστία της γαλανόλευκης.

Το παιχνίδι ήταν σφιχτό και νευρικό στο πρώτο οκτάλεπτο. Ο Γκιουβέτσης με πέναλτι άνοιξε το σκορ και ο Αλαφραγκής με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 2-0. Με το ίδιο πλάνο συνέχισε και στο δεύτερο οκτάλεπτο η γαλανόλευκη, με τον Αλαφραγκή να κάνει το 3-0 στα 2:30 πριν το τέλος. Οι Σέρβοι μείωσαν  λίγο πριν το φινάλε με τον Ράντοβιτς.

Στην τρίτη περίοδο δεν… κουνήθηκε το διχτάκι και στην τέταρτη περίοδο ο Τσβέτκοβιτς έφερε σε απόσταση βολής την ομάδα του, αλλά με τους Γκιουβέτση και Νικολαΐδη η Ελλάδα πήρε ανάσα. Στανόγεβιτς και Μπράνκοβιτς έβαλαν ξανά στο κόλπο τους Σέρβους. Ο Κάκαρης ωστόσο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-1, 0-0, 3-3

Σερβία: Γκαβρίλοβιτς, Μπράνκοβιτς, Μπάρατς, Νέσιτς, Στανόγεβιτς, Μίτροβιτς, Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς, Μαρτίνοβιτς, Σούλτς, Πλεβάντσιτς, Ράντοβιτς, Μίσοβιτς

Ελλάδα: Δαλμαρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου, Κάκαρης, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης, Μητράκης

Διαβάστε επίσης