«Η φιλοσοφία πρέπει να μείνει η ίδια»

Τι κι αν ο Κλαούντιο Ρανιέρι επαναλαμβάνει συνεχώς τη θέση του για την αλλαγή που θέλει να περάσει στη φιλοσοφία της εθνικής ομάδας; Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος διαφωνεί δημόσια με τον προπονητή του, τονίζοντας ότι η «γαλανόλευκη» δεν μπορεί να κερδίζει με 4-0 ή 5-0.

«Ο προπονητής δεν μπορεί να επιβάλλει σε κάποιον να παίζει με πάθος. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. Μας επηρέασαν τα άσχημα αποτελέσματα. Έχουν γίνει αλλαγές, με πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι θετικό. Η φιλοσοφία όμως θα πρέπει να μείνει η ίδια. Δεν μπορούμε ξαφνικά να κερδίζουμε με 4-0 και 5-0. Στα στοιχεία που μας πήγαν στις προηγούμενες διοργανώσεις, εκεί πρέπει να βασιστούμε. Να έχουμε πάθος, θέληση και επιμονή», ήταν τα λόγια του διεθνή αμυντικού στην ερώτηση αν φταίει ο ομοσπονδιακός τεχνικός για την έλλειψη πάθους και θέλησης.

*Κάντε κλικ ΕΔΩ και ενημερωθείτε για τις δηλώσεις του Ρανιέρι

Διαβάστε όσα είπαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού ματς με τα Νησιά Φερόε:

-Για τις σκέψεις τους για το αυριανό παιχνίδι:
Αβράαμ Παπαδόπουλος: «Σίγουρα το ξεκίνημα δεν ήταν το ιδανικότερο. Αυτή η ομάδα έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι έχει τις δυνατότητες να φτάσει αρκετά ψηλά. Από εκεί και πέρα νομίζω πως στο αυριανό παιχνίδι και τα υπόλοιπα που μένουν, πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Να βρούμε την ταυτότητα που δεν είχαμε στα τελευταία ματς. Πρέπει να πάρουμε τα υπόλοιπα ματς».
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: «Θα συμφωνήσω με τον Αβραάμ. Έχουμε ένα πρόγραμμα μπροστά μας που πρέπει να πάρουμε μόνο νίκες. Πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε και το έχουμε δείξει στο παρελθόν. Είναι η ώρα για να συμβεί αυτό. Ήρθε η ώρα να δείξουμε αυτό που έχουμε ως ομάδα».

-Για το αν το παιχνίδι αυτό θα είναι κριτήριο για τη συνέχεια:
Αβράαμ Παπαδόπουλος: «Σε αυτό το επίπεδο δεν ξεχωρίζουμε παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα δούμε με την ίδια σοβαρότητα. Αυτό έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να έχουμε όλα όσα χρειάζονται για το ματς αυτό. Αποφασιστικότητα, πάθος και θέληση. Αυτά δηλαδή που μας έχουν στείλει στις διοργανώσεις».
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: «Θεωρείται η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, αλλά κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Έχω αγωνιστεί με τις μικρές εθνικές ομάδες. Τακτικά είναι πειθαρχημένοι και δεν νομίζω πως θα είναι τόσο εύκολο ματς. Είναι η ευκαιρία να κάνουμε το έναυσμα για μία καλύτερη συνέχεια».

-Για τους τραυματισμούς:
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: «Είναι γεγονός, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας για να διαλέξει ο κόουτς το καλύτερο υλικό, αλλά αυτά συμβαίνουν. Είναι μία ατυχία και ελπίζουμε πως θα ανταποκριθούμε και θέλουμε να πιστεύουμε πως στο μέλλον δεν θα έχουμε κάτι ανάλογο».
Αβράαμ Παπαδόπουλος: «Είναι ό,τι χειρότερο για έναν παίκτη να τραυματίζεται. Επηρεάζεται η ομάδα, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Όποιος παίζει θα πρέπει να δώσει το 100% και από εκεί και πέρα δεν πιστεύω πως η ομάδα θα έχει πρόβλημα στο μέλλον».

-Για τις συνθήκες του αγώνα:
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: «Δεν συζητάμε μεταξύ μας για αυτό. Όλοι ξέρουμε πως είναι σημαντικό ματς. Δεν υπάρχει κάποιο ματς που δεν κατεβαίνουμε για τη νίκη. Αυτό που έχει καταφέρει η ομάδα, σε γεμίζει ευθύνες. Η Εθνική είναι στις καλύτερες του κόσμου, άρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τη νίκη».
Αβράαμ Παπαδόπουλος: «Ο κάθε ένας πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό το ματς. Ο αντίπαλος θα παίξει ελεύθερα. Αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Θα ανταμείψει τους Έλληνες που θα είναι δίπλα μας».

-Για το ποιο στοιχείο θα οδηγήσει σε καλό ματς την ομάδα:
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: «Το στοιχείο είναι πως αυτή τη στιγμή είμαστε σε σημείο που δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω. Το έχουμε καταλάβει όλοι πως πρέπει να κάνουμε νέο ξεκίνημα. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Νομίζω πως δεν υπάρχει στοιχείο που θα μας κάνει να παίξουμε καλά».
Αβράαμ Παπαδόπουλος: «Τα τεχνικά θέματα είναι του προπονητή. Αυτό το στοιχείο που έλειψε στα πρώτα παιχνίδια, νομίζω είναι η αυτοπεποίθηση, το πάθος και η θέληση. Αυτά τα στοιχεία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχει αλλάξει κάτι, απλά το πρώτο ματς με τη Ρουμανία μας έκανε να νιώσουμε περίεργα. Θα βάλουμε αυτά τα στοιχεία ξανά στο παιχνίδι μας και τα αποτελέσματα θα έρθουν».

-Για το αν φταίει ο τεχνικός για την έλλειψη πάθους και θέλησης:
Αβράαμ Παπαδόπουλος: «Ο προπονητής δεν μπορεί να επιβάλλει σε κάποιον να παίζει με πάθος. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. Μας επηρέασαν τα άσχημα αποτελέσματα. Έχουν γίνει αλλαγές, με πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι θετικό. Η φιλοσοφία όμως θα πρέπει να μείνει η ίδια. Δεν μπορούμε ξαφνικά να κερδίζουμε 4 και 5-0. Στα στοιχεία που μας πήγαν στις προηγούμενες διοργανώσεις, εκεί πρέπει να βασιστούμε. Να έχουμε πάθος, θέληση και επιμονή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα