Η κατάθεση της 23χρονης Πορτογαλίδας και η «μαύρη τρύπα» της ΕΛ.ΑΣ στην αστυνόμευση

Στον απόηχο του θανάτου του 25χρονου φοιτητή αναδείχθηκε ανεπαρκής ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ που αφορά την αστυνόμευση στην περιοχή του Φιλοπάππου. Γι’ αυτό στη ΓΑΔΑ εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγών με στόχο την προστασία των τουριστών και των Ελλήνων πολιτών, που τις απογευματινές και βραδινές ώρες επιλέγουν του Φιλοπάππου για τη βόλτα τους.

Το πρόσφατο περιστατικό με θύμα τον 25χρονο Ν.Μ., που βρήκε τραγικό θάνατο στα βράχια του Φιλοπάππου ήρθε να καταδείξει το πρόβλημα που υπάρχει. Από την κατάθεση της 23χρονης φίλη του, που παραμένει σε κατάσταση σοκ και ελάχιστα μπορεί να συνεισφέρει αυτή τη στιγμή τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, προκύπτει ότι μία τριμελής συμμορία αλλοδαπών (Αφγανών ή Πακιστανών ή Αλγερινών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών) χτύπησε ξανά. Τον λόγο, πλέον, έχουν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. που θα εξετάσουν για τυχόν γενετικό υλικό τα ρούχα του άτυχου νεαρού σπουδαστή και την τσάντα της Πορτογαλίδας φίλη του.

Ο θάνατος του άτυχου 25χρονου φοιτητή σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή προήλθε από εσωτερική αιμορραγία από την πτώση σε βραχώδες σημείο, καθώς έφερε κατάγματα στα πλευρά και την θωρακική χώρα. Το αποτέλεσμα του θανάτου του οφείλεται από την πτώση, ύψους περίπου 20 μέτρων στα βράχια.

Παράλληλα στα χέρια του φέρει εκδορές, επίσης από την πτώση. Αυτό που δεν είχε η σορός του άτυχου φοιτητή είναι τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι ή κατσαβίδι ή μπουκάλι), παρότι σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας απειλήθηκαν από τους τρεις δράστες. Τα συγκεκριμένα «όπλα», άλλωστε, είναι αυτά που κατά συνήθεια χρησιμοποιούν οι συμμορίες στη συγκεκριμένη περιοχή για να απειλούν και να ληστεύουν τα θύματα τους.

 

Τι κατέθεσε η 23χρονη Πορτογαλίδα

«Είχαμε καθίσει σ’ ένα σημείο με θέα και ξαφνικά αισθανθήκαμε την παρουσία ανθρώπων. Κοιτάξαμε και είδαμε τρεις μελαμψούς άνδρες, οι οποίοι μας πλησίασαν και μας απείλησαν με κατσαβίδια ή μικρά μαχαίρια, για να μας ληστέψουν. Ο ένας από αυτούς άρπαξε από τον ώμο μου το σάκο μου και άρχισε να τον ψάχνει. Εγώ είχα στρέψει την προσοχή μου στον άνδρα που έψαχνε τα πράγματα μου, ενώ δίπλα μου ο Ν. μιλούσε με τρόπο έντονο με τους άλλους δυο. Δεν κατάλαβα τι έγινε… Άκουσα θόρυβο, γύρισα και είδα ότι ο Ν. είχε βρεθεί ξαφνικά στο κενό. Οι ληστές έφυγαν, αφού πρώτα μας είχαν πάρει τα τηλέφωνα, τα χρήματα μας και τα δικά μου προσωπικά έγγραφα», φέρεται να κατέθεσε στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η 23χρονη φίλη του θύματος.

Η ίδια κατέθεσε ακόμα ότι δεν μπόρεσε μέσα στο σκοτάδι και πάνω στην ένταση να διακρίνει τα χαρακτηριστικά των τριών ανδρών, ενώ δεν αναγνώρισε κανέναν από τους 8 αλλοδαπούς που προσήχθησαν από το σημείο ως ύποπτοι. Η έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης