Η μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου είναι η νεκρή ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό

Γνωστή αθλήτρια και είχε καταφέρει να πετύχει πολλές διακρίσεις ήταν η 42χρονη ποδηλάτισσα που έχασε το πρωί τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη όταν παρασύρθηκε από φορτηγό.

Πρόκειται για τη δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Δήμητρα Ιορδανίδου, η οποία εργαζόταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Η 42χρονη αθλήτρια που είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στον Μαραθώνιο της Αθήνας, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτων Θεσσαλονίκης. Μόνο δυο αθλήτριες συλλόγων της Μακεδονίας – Θράκης έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στο Μαραθώνιο της Αθήνας από εκείνη.

Πριν λίγα χρόνια σταμάτησε την ενασχόλησή της με τον μαραθώνιο και ασχολήθηκε με το τρίαθλο. Μια από τις δυσκολότερες στιγμές που ήρθε αντιμέτωπη πριν λίγα χρόνια η Δήμητρα Ιορδανίδου ήταν όταν πριν από δύο με τρία χρόνια έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδερφός, χάνοντας τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα