«Ή με εμάς ή με τους Μερκελιστές»

Τη δική του εκδοχή για το αποτέλεσμα του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών έδωσε με συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μήνυμα καταδίκης των κυβερνητικών εταίρων.

Μάλιστα, ενόψει των ευρωεκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε το δίλημμα «ή με εμάς ή με τους Μερκελιστές». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επετεύχθη, καθώς «η Ν.Δ. βρίσκεται μπροστά στο παγκόσμιο επίτευγμα να μην έχει υποψήφιο στον δεύτερο γύρο στον πρώτο δήμο και στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας» και «το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει στον εκλογικό χάρτη, μια και κανείς και καμιά δεν θέλησε να δηλώσει ότι τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ μπας και διασωθεί εκλογικά».

Σε ερώτηση για το εάν θα θέσει θέμα πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που το κόμμα του τερματίσει πρώτο με διαφορά στις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν αποδεχθεί το δίλημμα «ή μένουν ή φεύγουν». «Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «και ο κόσμος γνωρίζει ότι έχει ένα ξεκάθαρο δίλημμα. Ή με εμάς ή με τους Μερκελιστές».

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε βέβαιος πως η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ «θα κοιτάει το βράδυ της Κυριακής στη μία οθόνη το αποτέλεσμα στη Γερμανία, και στην άλλη το αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Και θα χαρεί πολύ αν η Ν.Δ. έχει αντέξει». Οπως είπε, την Κυριακή το μέλλον περνάει στα χέρια του λαού, καθώς αυτός «θα άρει την εμπιστοσύνη του από μία κυβέρνηση που έχει χάσει την λαϊκή νομιμοποίηση εδώ και καιρό».

«Καταλαβαίνουν οι πολίτες ότι όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά τόσο πιο γρήγορα θα έρθει το τέλος των μνημονιακών πολιτικών. Όσοι έχουν πληγεί από αυτές τις πολιτικές ανεξαρτήτως προτιμήσεων μπορούν και πρέπει να γίνουν το μεγάλο κύμα που θα φέρει την αλλαγή. Αυτό το μήνυμα ανατροπής θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας αντέκρουσε το επιχείρημα ότι λόγω της πολυφωνίας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ανεπάρκεια αυτοσυγκράτησης. Οπως είπε, «η πολυφωνία και η εσωκομματική δημοκρατία είναι το μεγάλο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ» και όλους τους δεσμεύουν οι συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα