Η πανδημία δεν δίδαξε τίποτα τους κάφρους των γηπέδων

Η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα μετά το σοκ που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, με το «καλημέρα» αποδεικνύεται προβληματική. Οι πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές βλέπουν να τους κλέβουν τη δόξα οι δικαστικοί που κρίνουν ποιοι θα τιμωρηθούν και πόσο. Ήδη έπεσαν οι πρώτες καμπάνες κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών κάνει πολλούς να προβληματίζονται αν ήταν προτιμότερο να είχαμε άδειες κερκίδες, καθώς τότε το ενδιαφέρον μονοπωλούσε ο αγωνιστικός χώρος και όσα συνέβαιναν σε αυτόν.

Οι επιλεκτικές τιμωρίες δημιουργούν την αίσθηση αδικίας, κάτι που φέρνει αντιδράσεις. Δεν έφταναν οι διαιτητές με τις αλλοπρόσαλλες ακόμη και με VAR αποφάσεις τους, έρχονται οι κάφροι, να σπάσουν, να ρημάξουν, να χτυπήσουν και στο τέλος να… καταστρέψουν την ομάδα τους. Όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό μπορεί να έχουν πολλές αναγνώσεις ως προς τους υπευθύνους. Κατά τα συνήθη ο ένας τα ρίχνει στον άλλο και όλοι μαζί στην αστυνομία. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε ήδη, ο Παναθηναϊκός είχε την περιπέτειά του, καθώς η ποινή έπεσε σε δεύτερο βαθμό, ακολουθούν Άρης και Βόλος.

Ήδη άρχισαν τα όργανα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ωραίο χωρίς κόσμο στις κερκίδες, όμως αν είναι να βλέπουμε εικόνες όπως αυτές στο Πανθεσσαλικό, καλύτερα να μην έχουμε φιλάθλους φιλοξενούμενης ομάδας ή να μην έχουμε και καθόλου. Φαίνεται πως ούτε η πανδημία δίδαξε κάτι τους κάφρους που περίμεναν πώς και πώς την επιστροφή τους για να στηρίξουν την ομάδα τους διά της μεθόδου των επεισοδίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα