Η πληρωμένη απάντηση του Πλεύρη στον Πολάκη για τη Novartis

Γαργάρα έκανε ο Σφακιανός τις εξηγήσεις του υπουργού Υγείας που είναι μπαρουτοκαπνισμένος νομικός

Τη… φαϊνή ιδέα είχε ο Παύλος Πολάκης να καταθέσει εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την μη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Δημοσίου στην ποινική υπόθεση του Ανδρέα Λοβέρδου που σχετίζεται με το σκάνδαλο της Novartis.

Ξέχασε, φαίνεται, ο Σφακιανός ότι ο Θάνος Πλεύρης είναι… μπαρουτοκαπνισμένος νομικός και δεν θα άφηνε αναπάντητες τις πομφόλυγες της Κουμουνδούρου.

Όπερ και εγένετο, με τον υπουργό Υγείας να υπενθυμίζει ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κινήθηκε η παραμικρή διαδικασία προκειμένου η πολιτεία να διεκδικήσει αποζημίωση από την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία για τις παράνομες πρακτικές της στην Ελλάδα, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης Τσίπρα η Novartis «δεν οχλήθηκε ούτε με ένα τυπικό εξώδικο».

Τι έκανε ο Πολάκης όταν τα άκουσε αυτά; Έγινε… Πολάκης κι άρχισε τα γνωστά «γαλλικά» μέσω facebook ότι ο Πλεύρης είναι «ακροδεξιός», «επικίνδυνος Υπουργός Υγείας» και «μέτριος δικολάβος, ο οποίος προσπαθεί να καλύψει τον Α. Λοβέρδο με γελοίες σοφιστείες και προσχηματικές δικαιολογίες».

Προφανώς η εξήγηση Πλεύρη αναφορικά με τις υποδείξεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Δικαιοσύνης για τις ενδεικνυόμενες δικαστικές ή εξωδικαστικές ενέργειες για την αποκατάσταση της όποιας ζημίας ή ηθικής βλάβης έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο από τη Novartis, δεν άρεσε στον Παυλάρα.

Γι’ αυτό και την έκανε γαργάρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα