Σταύρος Ψυχάρης: Ο τελευταίος των Μοϊκανών

Παρά το θάψιμο ππυ έπεσε στα social media, ο Ψυχάρης δεν ήταν τυχαίος, άσχετα με το αν τα στερνά (οικονομικό ναυάγιο του ΔΟΛ, πλειστηριασμοί της ακίνητης περιουσίας του κλπ) δεν τίμησαν τα πρώτα

Εκείνο το «εις το επανιδείν» με το οποίο τέλειωνε το τελευταίο του άρθρο στο κυριακάτικο «Βήμα» τον Απρίλιο του 2017 ο Σταύρος Ψυχάρης δεν έμελε να ευοδωθεί.

Τα ξημερώματα της Τρίτης έφυγε στον ύπνο του για το μεγάλο ταξίδι αφήνοντας πίσω μισό και πλέον αιώνα μάχιμης δημοσιογραφικής θητείας και όχι μόνο.

Μιλάμε για τον άνθρωπο που κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο λίγο πριν από τον θάνατό του τον Αύγουστο του 1977.

Τον πολιτικό ρεπόρτερ και μετέπειτα εκδότη που είχε την άνεση να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει απευθείας με τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Τον παράγοντα που διετέλεσε για πέντε χρόνια (1996-2001) διοικητής του Αγίου Όρους διορισμένος από την κυβέρνηση Σημίτη.

Και φυσικά εκείνον που πήρε μαζί του το μυστικό τού τι πραγματικά διεμείφθει στο ραντεβού του 2015 με τον Αλέξη Τσίπρα υπό τα βλέμμα και τα αυτιά όπως λέει ο αστικός πολιτικός μύθος της… γάτας των Ιμαλαΐων.

Όπως και να έχει να έχει –επειδή έπεσε και πολύ θάψιμο στα social media– ο Ψυχάρης δεν ήταν τυχαίος, άσχετα με το αν τα στερνά (οικονομικό ναυάγιο του ΔΟΛ, πλειστηριασμοί της ακίνητης περιουσίας του κλπ) δεν τίμησαν τα πρώτα. Έστω κι έτσι φαντάζει σήμερα ως ο τελευταίος των Μοϊκανών μιας εκδοτικής δημοσιογραφικής εποχής που πέθανε πριν από αυτόν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα