Η Premier League ανακοίνωσε τους λόγους της αφαίρεσης βαθμών από τη Νότιγχαμ

Άμεση η εφαρμογή της τιμωρίας για την παραβίαση των οικονομικών κανόνων βιωσιμότητας του πρωταθλήματος

Ανακοίνωση για την τιμωρία αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών που επιβλήθηκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ για παραβίαση των οικονομικών κανόνων βιωσιμότητας του πρωταθλήματος, εξέδωσε η Premier League!

Σε αυτή, επιβεβαιώνεται η άμεση εφαρμογή της τιμωρίας, εξαιτίας της οποίας η Νότιγχαμ πέφτει εντός της ζώνης του υποβιβασμού, ενώ δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τις παραβάσεις που οδήγησαν στην αφαίρεση βαθμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Premier League:

«Η ανεξάρτητη Επιτροπή εφάρμοσε την άμεση αφαίρεση τεσσάρων βαθμών στη Νότιγχαμ Φόρεστ για παραβίαση των Κανόνων Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας (PSR) της Premier League για την περίοδο που έληξε τη σεζόν 2022/23.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη Επιτροπή στις 15 Ιανουαρίου, μετά από παραδοχή του συλλόγου ότι είχε παραβιάσει το σχετικό όριο PSR των 61 εκατομμυρίων λιρών κατά 34,5 εκατομμύρια λίρες. Το όριο ήταν χαμηλότερο από 105 εκατομμύρια λίρες στις δύο σεζόν της περιόδου αξιολόγησης που βρέθηκε στο Πρωτάθλημα EFL. Η υπόθεση εκδικάστηκε σύμφωνα με τους νέους Κανονισμούς της Premier League, οι οποίοι παρέχουν ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα για τις υποθέσεις PSR που θα επιλυθούν την ίδια σεζόν που εκδίδεται η καταγγελία.

Η ανεξάρτητη Επιτροπή καθόρισε την κύρωση μετά από μια διήμερη ακρόαση που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα, όπου ο σύλλογος είχε την ευκαιρία να αναφέρει λεπτομερώς μια σειρά ελαφρυντικών παραγόντων. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο σύλλογος είχε επιδείξει «εξαιρετική συνεργασία» στις συναλλαγές του με την Premier League καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Οι επιτροπές είναι ανεξάρτητες από την Premier League και τους συλλόγους μέλη της. Τα μέλη της Επιτροπής διορίστηκαν από τον ανεξάρτητο Πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής της Premier League».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα