«Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία μπορεί να έχει πολύ επικίνδυνες συνέπειες», προειδοποιεί ο Πέσκοφ

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου για το που βρίσκεται ο Β. Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται σήμερα επί της οικονομικής απαντήσεως που πρέπει να δοθεί στις βαριές δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ο πρόεδρος βρίσκεται στο Κρεμλίνο, ασχολείται με την οικονομία», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Οι κυρώσεις είναι βαριές, δημιουργούν προβλήματα (…), αλλά η Ρωσία έχει όλο το αναγκαίο δυναμικό για να αντισταθμίσει τις ζημίες».

«Η προμήθεια όπλων, οπλισμού, πυρομαχικών στο έδαφος της Ουκρανίας μπορεί και θα γίνει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος και αποσταθεροποιητικός παράγοντας, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλει ούτε στη σταθερότητα στην Ουκρανία ούτε στην αποκατάσταση της τάξης», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να έχει πολύ πιο επικίνδυνες συνέπειες».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της Ρωσίας στα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας».

Η Ρωσία θα απαντήσει στην απαγόρευση των πτήσεων των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών

Η Ρωσία θα απαντήσει στην απαγόρευση των πτήσεων των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών, λαμβάνοντας όμως υπόψη τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Από τις 28 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει στα ρωσικά αεροσκάφη να προσγειώνονται , να απογειώνονται ή να πετούν πάνω από το έδαφός της.

Σχετικά με τις κυρώσεις κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πεσκόφ δήλωσε πως αυτές είναι «κοντόφθαλμες και παράλογες» και συμπλήρωσε ότι ο πρόεδρος «αδιαφορεί για τις προσωπικές κυρώσεις».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα