Η πρώτη αντίδραση του δικηγόρου της Εύας Καϊλή για την αποφυλάκιση Τζόρτζι

«Το ποινικοδικονομικό σύστημα του Βελγίου επιβραβεύει τους εγκληματίες, που ομολογούν την ενοχή τους και λιώνει όσους μάχονται για την αθωότητα τους», σημείωσε ο δικηγόρος της

Μπορεί ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, και ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση του Qatargate, o Φραντσέσκο Τζόρτζι, να αποφυλακίστηκε υπό τον όρο να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι, η ίδια ωστόσο, παραμένει στις φυλακές του Χάρεν.

Μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της, εκκρεμεί η έφεση της κ. Καϊλή, με τον δικηγόρο της, να προχωρά σε ένα δηκτικό σχόλιο, σχετικά με την αποφυλάκιση του Τζόρτζι.

«Οξύμωρο»

«Είναι προφανές ότι το ποινικοδικονομικό σύστημα του Βελγίου επιβραβεύει τους εγκληματίες, που ομολογούν την ενοχή τους και λιώνει όσους μάχονται για την αθωότητα τους, περιφρονώντας θεσμικά το τεκμήριο αθωότητας, πυλώνα του νομικού ευρωπαϊκού πολιτισμού», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Η Εύα Καϊλή αντέχει, δεν θα ομολογήσει αδικήματα, που δεν έχει διαπράξει, θα συνεχίσει να μάχεται για την αθώωση της.

»»Αλήθεια πόσο νομικά οξύμωρο φαίνεται να παραμένει στην φυλακή η κ. Εύα Καϊλή, επειδή θεωρείται ότι θα καταστρέψει στοιχεία της υπόθεσης, αν αφεθεί ελεύθερη, ενώ οι πρωταγωνιστές, που αποφυλακίζονται, αν υπάρχουν αλλά αποδεικτικά μέσα… θα τα ποτίζουν για να αναπτυχθούν και μετά θα τα προσφέρουν… στις αρχές…», σχολίασε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Στο ίδιο κελί με τον Παντσέρι ο Τζόρτζι

Η απόφαση για την αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι του Τζόρτζι, ελήφθη μετά την χθεσινή ακρόασή του, με ένα γεγονός που ήρθε στη δημοσιότητα να προκαλεί εντύπωση: Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι μοιράζονταν το ίδιο κελί για μερικές μέρες.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς επέτρεψαν κάτι τέτοιο οι βεγικές αρχές, από την στιγμή που οι ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν να υπάρχουν επαφές μεταξύ ατόμων που έχουν πληροφορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, επειδή μπορούν ακόμη και να αλλάξουν την «ιστορία»;

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις αρχές να δώσει πληροφορίες, με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα