Η Ζαχάροβα, επιβεβαίωσε τον ερχομό αντιπροσωπειών της Χαμάς και του Ιράν στη Μόσχα

Η Ρωσία διατηρεί δεσμούς με όλους τους βασικούς παράγοντες στη Μ. Ανατολή και κατηγορεί για την παρούσα κατάσταση την «αποτυχία» της αμερικανικής διπλωματίας

Αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ιράν βρίσκονται στη Μόσχα για συνομιλίες, για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία εκπροσώπων αυτού του παλαιστινιακού κινήματος στη Μόσχα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Επιβεβαίωσε επίσης ότι στη Ρωσία βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγερί Κανί. Η Ζαχάροβα δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση για την ατζέντα ή το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχουν αυτές οι αντιπροσωπείες.

Σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο RIA, που επικαλείται μια πηγή της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας, στη Μόσχα βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο Άμπου Μαρζούκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.

Ο Ιρανός υφυπουργός, που είναι ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγματευτών της Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμά της, συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Γκαλούζιν.

Η Ρωσία διατηρεί δεσμούς με όλους τους βασικούς παράγοντες στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, του Ιράν, της Παλαιστινιακής Αρχής και της Χαμάς. Η Ρωσία κατηγορεί για την παρούσα κατάσταση την «αποτυχία» της αμερικανικής διπλωματίας και έχει ζητήσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα