Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Εάν το Ισραήλ συνεχίσει τη σφαγή, θα καεί στη φωτιά που το ίδιο άναψε

Οι Φρουροί της Επανάστασης στηλιτεύουν και τη στάση των ΗΠΑ

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν, προειδοποιεί το Ισραήλ ότι αν δε σταματήσει τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, «θα καεί στη φωτιά που το ίδιο άναψε», ενώ στηλιτεύει την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στο Τελ Αβίβ και κατηγορεί τις ΗΠΑ  ότι «υποδαυλίζουν τη φωτιά του πολέμου».

O Hossein Salami, σημείωσε επίσης ότι «το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα από αέρος, διότι αν εισέλθει στο έδαφος θα υποστεί μεγάλη ήττα και οι δυνάμεις του θα θαφτούν εκεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ουάσιγκτον στέλνει Αμερικανούς στο Τελ Αβίβ για να υποστηρίξουν το Ισραήλ που καταρρέει. Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία υπέστησαν επίσης μια κολοσσιαία ήττα στον «κατακλυσμό της Αλ Άκσα» (σ.σ την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου). Το Ισραήλ θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν συνεχίσει τη σφαγή, θα καεί στη φωτιά που το ίδιο ξεκίνησε».

Τη Δευτέρα, ο υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, Ali Fadani είπε πως: «Αν είναι απαραίτητο, και δοθεί η εντολή, το Ιράν θα χτυπήσει τη βόρεια πόλη του Ισραήλ (σ.σ. τη Χάιφα), χωρίς κανένα δισταγμό».

«Συνένοχες οι ΗΠΑ»

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «με κάποιο τρόπο διευθύνουν» τις επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ΗΠΑ είναι αδιαμφισβήτητα συνένοχες στα εγκλήματα» που διαπράττονται στη Γάζα, τόνισε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του από την Τεχεράνη.

Έχουν «στα χέρια τους (…) το αίμα των καταπιεσμένων, των παιδιών, των ασθενών, των γυναικών και άλλων», πρόσθεσε κατά τη 19η ημέρα του πολέμου μεταξύ του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Χαμενεΐ, «οι ΗΠΑ διευθύνουν με κάποιο τρόπο τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Γάζα».

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί είχε κατηγορήσει στις 18 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε το Ισραήλ, τις ΗΠΑ ότι είναι «συνένοχες στα εγκλήματα» του Ισραήλ.

Το  Ισραήλ κατηγόρησε ανοιχτά το Ιράν

Στις 10 Οκτωβρίου, όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ, ο Χαμενεΐ είχε αρνηθεί ότι η χώρα του εμπλέκεται στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ωστόσο τη στήριξη της Τεχεράνης προς «την Παλαιστίνη».

Ο αγιατολάχ εκτίμησε ότι «το παλαιστινιακό έθνος» θα βγει «κερδισμένο» από τη σύγκρουση. «Ο μελλοντικός κόσμος είναι αυτός της Παλαιστίνης, όχι αυτός του σιωνιστικού καθεστώτος», τόνισε.

Χθες πάντως ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε το Ιράν ότι έδωσε εντολή για τις πρόσφατες επιθέσεις συμμαχικών του σιιτικών ενόπλων οργανώσεων στην Υεμένη, τον Λίβανο και το Ιράκ και δήλωσε ότι το Ισραήλ παρακολουθεί στην περιοχή από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι το Ιράν προσφέρει στην Χαμάς στην Γάζα πληροφορίες ασφαλείας και συμβάλλει στην ενίσχυση του αντιισραηλινού αισθήματος παγκοσμίως μέσω μίας online εκστρατεία μηνυμάτων.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν απηύθυνε την Τρίτη αυστηρή προειδοποίηση προς την Τεχεράνη, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν «με αποφασιστικό» τρόπο σε οποιαδήποτε επίθεση εξαπολύσει «το Ιράν και όσοι συνεργάζονται με αυτό» στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα