Ισραηλινός βομβαρδισμός σε αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Γάζα

Ισραηλινά αεροσκάφη στόχευσαν τον τρίτο όροφο του Τουρκικού Νοσοκομείου Φιλίας, σύμφωνα με δίκτυο ενημέρωσης που σχετίζεται με τη Χαμάς

Ισραηλινός βομβαρδισμός στο μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του πολέμου Ισραήλ και Χαμάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το Quds News Network, που είναι δίκτυο ενημέρωσης που σχετίζεται με τη Χαμάς, ισραηλινά αεροσκάφη στόχευσαν τον τρίτο όροφο του Τουρκικού Νοσοκομείου Φιλίας.

Κατά το ίδιο μέσο, το νοσοκομείο είναι το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο αντιμετώπισης του καρκίνου στον θύλακα, ενώ, ο βομβαρδισμός του προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

Δείτε βίντεο:

 

Χαμάς: Το Ισραήλ σχεδιάζει νέα σφαγή στον νοσοκομείο Al-Quds – Έκκληση για δράση στη διεθνή κοινότητα

Ότι το Ισραήλ σχεδιάζει νέα σφαγή στο νοσοκομείο Al-Quds, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων το βράδυ της Κυριακής, προειδοποιεί η Χαμάς και καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση.

«Προειδοποιούμε ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να διαπράξει νέα σφαγή στο νοσοκομείο Αλ-Κουντς, καλούμε ολόκληρο τον κόσμο να αναλάβει την ευθύνη και να σταματήσει την επίθεση εναντίον των παιδιών μας και των ανυπεράσπιστων πολιτών.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τα διακυβερνητικά όργανα να αναλάβουν επείγουσα δράση»

Το αίτημα του Ισραήλ προς το προσωπικό του νοσοκομείου Al-Quds να εκκενώσει είναι ένα προοίμιο για τη διάπραξη μιας φρικτής σφαγής εναντίον των ανθρώπων εκεί, δεδομένου ότι περίπου 14.000 εκτοπισμένοι άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο μέσα στο νοσοκομείο. Ωστόσο, τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη συνέχισαν να βομβαρδίζουν τον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου με σκοπό να εκφοβίσουν το προσωπικό και τους ασθενείς.

Εν μέσω των συνεχών απειλών για την εκκένωση των νοσοκομείων και τη στοχοποίηση των μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως νοσοκομείων, σχολείων, τζαμιών και εκκλησιών, καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τα διακυβερνητικά όργανα να αναλάβουν επείγουσα δράση για την προστασία των νοσοκομείων.

Αυτές οι εγκαταστάσεις υγείας είναι οι μόνες που έχουν απομείνει στην ήδη αποκλεισμένη Γάζα και εξυπηρετούν τη ζωή περισσότερων από δύο εκατομμυρίων Παλαιστινίων πολιτών εκεί. Τους καλούμε επίσης να παρέμβουν για να σταματήσει η σκόπιμη στόχευση των τζαμιών και των εκκλησιών από το Ισραήλ και να σεβαστούν τους διεθνείς κανόνες και νόμους».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα