ΙΤΑΛΙΑ: Και σε «θυγατρικές» της Μαφίας το επίδομα κορωνοϊού

Η κομπίνα ήλθε στο φως έπειτα από τη σύλληψη 8 ατόμων και την κατάσχεση 7,5 εκατομμυρίων ευρώ

Στο πικ της επί ευρωπαϊκού εδάφους η πανδημία του κορωνοϊού χτύπησε βάναυσα την Ιταλία και προκειμένου να στηριχτούν σε δεύτερο χρόνο οι επιχειρήσεις που υπέστησαν τις συνέπειες τους lockdown, η ιταλική κυβέρνηση θέσπισε –όπως και η Ελλάδα– έκτατα οικονομικά βοηθήματα.

Το πόσο επλήγη ο τζίρος των μαφιόζων της γείτονος είναι άγνωστο, αυτό όμως που έγινε γνωστό είναι ότι η διαβόητη Ντράγκετα, το συνδικάτο του οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας, έλαβε το οικονομικό επίδομα της κυβέρνησης Κόντε ως πληττόμενη επιχείρηση.

Η κομπίνα ήλθε στο φως έπειτα από τη σύλληψη 8 ατόμων και την κατάσχεση 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, οπότε και διαπιστώθηκε στη συνέχεια φορολογική απάτη στην οποία εμπλέκονταν εταιρείες παραγωγής χάλυβα που είναι «θυγατρικές» της Ντραγκέτα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ένας από τους υπεύθυνους της εταιρείας έλαβε όχι μία αλλά τρεις φορές το κορωνο-επίδομα που μοίρασε το ιταλικό Δημόσιο.

Από τη σχετική έρευνα που «έτρεξαν» η Εισαγγελία και η Οικονομική Αστυνομία του Μιλάνου προέκυψε ότι οι μαφιόζικες φατρίες Γκρέκο και Γκράντε Αράκρι ξέπλεναν συνεχώς βρώμικο χρήμα χρησιμοποιώντας «αχυρανθρώπους». Σημειώνεται ότι ο κύκλος των παράνομων εργασιών είχε ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο και σε μεγάλο ποσοστό του επενδύθηκε εκτός ιταλικών συνόρων σε Βουλγαρία και Βρετανία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα